Ma Vencel napja van.

Nyitják-zárják a szlovák-magyar határokat, a cseh és lengyel határokon is lehet még fennakadás

Alighogy a szlovák-magyar határokon 2022. február 16-án a késő esti órákban véget ért a kamionosok demonstrációja, és megnyitották a parassapusztai és balassagyarmati határátkelőket, másnap, csütörtökön délután újra forgalomkorlátozásról adott hírt a rendőrség, de Parassapusztánál másfél óra múlva rendeződött a helyzet. Fennakadásokat jelentettek még a szlovák-cseh határon Kuty átkelőnél, valamint a szlovák-lengyel határon Komárnik-Barwinek átkelőnél.


Mint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője február 16-án késő este közölte: a tüntetés véget ért, 20:00 órakor megnyitották a szlovák-magyar határátkelőket, ahol megindult a teherforgalom, azonban a demonstrálók csütörtökön ismét akcióba lendültek, emiatt Parassapusztánál korlátozni kellett a tehergépjárművek forgalmát. Csütörtökön 16:00 órára ismét szabaddá vált az út.

Ahogyan előző napon hírül adtuk: a kisebbik szlovákiai fuvarozó szervezet (UNAS) a hét elején demonstrációt kezdett a magas üzemanyagárak miatt. A tüntetésnek tehát a magyar határnál vége. (Fennakadásokat jelentettek ellenben a szlovák-cseh határtól, a kuty átkelőnél).


részletek »

FRISSÜLŐ HELYZETJELENTÉS A SZLOVÁKIAI MEGMOZDULÁSOKRÓL »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.