Ma Lukács napja van.

Részbeni vízummentességet ad Belorusszia

Belorusszia úgy határozott, hogy 2024. július 21-től december 31-ig vízummentességet vezet be 35 ország — köztük Magyarország — állampolgárai számára. Főszabály szerint a belépéstől számítva legfeljebb 30 napig lehet így tartózkodni az ország területén, és egy naptári éven belül maxiumum 90 napot. Fontos megkötés, hogy EU-s állampolgárok viszont Oroszország felé nem haladhatnak tovább közúton.


A hírt a belorusz külügyminisztérium közölte. A 35 érintett ország Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Liechtenstein, Luxemburg, Magyarország, Málta, Monaco, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, San Marino, Szlovákia, Szlovénia és a Vatikán. 2022 óta a vízummentesség Litvánia, Lettország és Lengyelország állampolgárai számára van érvényben. A vízummentes be- és kilépés minden közúti és vasúti határátkelőnél él.


A vízummentesség nem érvényes akkor, ha a belépő személy orosz területre halad tovább. A vízummentes rendszer keretében belépők tehát az Oroszországi Föderáció kivételével folytathatják átutazásukat harmadik országba.


a Belorusz Távirati Iroda közleménye »

a Belorusz Köztársaság Állami Határvédelmi Hivatalának híradása »

 

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.