Ma Lukács napja van.

Németország fél évre visszaállítja a határellenőrzést

Németország immár hivatalosan is bejelentette, hogy az illegális bevándorlók visszaszorításának érdekében 2024. szeptember 16-tól (hétfőtől) előreláthatólag fél évig visszaállítja a határellenőrzést a francia, holland, belga, dán és luxemburgi határain. Az osztrák határokon egyelőre 2024. november 11-ig lesz érvényben a személyek ellenőrzése, míg a svájci, cseh és lengyel határokon a tervek szerint ez 2024. december 15-ig marad érvényben. Nincs kizárva a fenti dátumok meghosszabbítása sem.


A személyszállításban, áruszállításban és árufuvarozásban érintett gépjárművezetőknek hasznos tanács, hogy indulás előtt ellenőrizzék személyi okmányaik érvényességét! A turistabuszos vállalkozások erre figyelmeztessék az őket megbízó utazási irodákat, azon keresztül az utasokat, tartsák kéznél a fedélzeten az utaslistát! Az érvényes személyazonosító igazolvánnyal nem rendelkezőket a német határőrizet visszafordíthatja!


A közlekedőknek torlódásokra és hosszabb menetidőre kell számítaniuk. A német kormány egyébként vizsgálja annak lehetőségét, hogy úgynevezett zöldfolyosókat hozzon létre, hogy a kereskedelmi járművek átjutását ezáltal egyszerűsítse.


a német belügyminisztérium hivatalos közleménye »


Kapcsolódó híradásunk:

Francia határellenőrzés 2024 októberéig »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.