Ma Emma napja van.

Záhony-Csop: megszűnt a várakozás a határon!

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy az MKFE elmúlt napokban és hetekben tett erőfeszítéseinek eredményeként rendeződött a helyzet a záhonyi határátkelőnél, a csopi terminálon pillanatnyilag nincsenek nagy számban várakozó kamionok.


Mint arról korábban beszámoltunk, a Záhony-Csop határon az elmúlt hetekben kritikus helyzet alakult ki, a kamionok 8-10 kilométeres sorban, akár 5 napig várakoztak, amíg beléphettek Magyarországra.

Az MKFE a határátlépés gyorsítása érdekében egyeztetést kezdeményezett a magyar és az ukrán, illetve a déli határok miatt a szerb hatóságokkal. Ennek eredményeként megtudtuk, hogy az ukrán vámszerveknél komoly átszervezések történtek és történnek jelenleg is. ez egyrészt érinti a határterminálon működő informatikai rendszereket, másrészt a személyi állományt is (mintegy 500 kollégájától vált meg az ukrán vámhatóság az elmúlt hetekben).

A legfrissebb tájékoztatás szerint mind a magyar, mind az7 ukrán oldal jelenleg zökkenőmentesen és gyorsított ütemben dolgozik, ennek eredményeként a kamionsor és a hosszú várakozási idő megszűnt.

Az MKFE ennek ellenére folytatja a megkezdett egyeztetéseket a magyar és az ukrán hatóságok bevonásával, kiemelt figyelmet fordítva mások melett a beregsurányi határátkelő mielőbbi megnyitására.


MKFE kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.