Ma Emma napja van.

A 72 órát meghaladó záhonyi várakozási idő csökkentését kéri az MKFE

Az elmúlt napokban ismét nagy számban érkeztek Egyesületünkhöz megkeresések a Záhony/Csap határátkelő forgalmának kritikus lelassulása miatt. A március 15-i hétvégét követően a kamionok folyamatosan 3-4 napos várakozásra kényszerülnek a magyarországi belépés előtt. Az MKFE a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány intézkedését kéri a határforgalom rendezése érdekében.


„A gépkocsivezetők a kényszerleállás alatt – a jelenlegi fokozott járványügyi kockázat mellett – méltatlan körülmények között végzik a munkájukat, egyáltalán nem áll rendelkezésükre szociális infrastruktúra (mosdók, szállás és étkezési lehetőség)” – mutat rá az érdekképviselet a Fakas József rendőrfőkapitánynak megküldött levelében. Az MKFE a hatóság intézkedését kéri annak érdekében, hogy mielőbb csökkentsék elfogadható szintre a várakozási időt, segítve ezzel a magyar vállalkozások tevékenységét.

A teljes levél IDE» kattintva olvasható.


2021. március 25-én kaptuk kézhez a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság válaszát. Farkas József dandártábornok az ukrán-magyar határhelyzetet bemutató levele mellé a Záhony-Csap határátkelő forgalmának alakulásáról szóló statisztikai kimutatást is egyesületünk rendelkezésére bocsátotta.


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.