Ma Adalbert napja van.

Ausztriában hó, Szerbiában eső, Bulgáriában szél várható

2023. január 18-20. között Ausztriában havazásra kell készülni, míg Bulgáriában viharos erejű szél okozhat gondokat a közlekedésben. Szerbia déli területein rendkívül heves esőzések várhatók.


Ausztriában havazásra kell készülni 2023. január 18-19-20-án; tengerszint felett 600 méterre ereszkedik a hóhatár, a csapadékzóna pedig egészen Bécsig húzódhat. Néhány alsóbbrendű úton már most is hólánc-kötelezettség van érvényben. Ezeket a helyeket Ausztria pillanatnyi forgalmi térképe is mutatja az ÖAMTC oldalán.


Bulgáriában mindeközben vörös, azaz legmagasabb fokozatú riasztást léptettek életbe a szerdára és csütörtökre várható szél miatt. A széllökések sebessége meghaladhatja a 100km/h-t. A közlekedőknek letört ágakra, útra dőlt fákra, leszakadt elektromos vezetékekre kell számítaniuk. Parkolóhely megválasztásánál célszerű fáktól és épületektől távolabbi területet keresni.


Szerbia déli (koszovói) részén szintén vörös riasztás van érvényben a január 18-tól lezúduló csapadék miatt. A közlekedésben vízzel elárasztott útszakaszok hosszabbíthatják a menetidőt. A meteorológusok négyzetméterenként 40-60 liter esővizet prognosztizálnak.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.