Ma Frida, Ivett napja van.

Megvásárolhatók a Párizsba való behajtáshoz szükséges matricák

Már él az a weboldal, ahol a külföldön bejegyzett gépjárművek megvásárolhatják a Párizsba való behajtáshoz szükséges Crit’Air matricát.


Ahogy azt korábban már megírtuk, 2017. januárjától csak matricával lehet behajtani Párizs területére. Az új rendszer az összes Európában nyilvántartásba vett járműre – autó, autóbusz, teherautó és kisteherautó – is kiterjed.

A Franciaországon kívül bejegyzett gépjárművek KIZÁRÓLAG on-line, a https://www.certificat-air.gouv.fr/demande-ext/cgu/ weboldalon tudják megrendelni a matricát. A fizetés pedig kizárólagosan  bankkártyával (debit card) történhet.

A külföldön bejegyzett gépjárművek regisztrációja már megkezdhető, egyelőre francia és angol nyelven, az alábbi honlapon:

https://www.certificat-air.gouv.fr/demande-ext/cgu/

A regisztrálás során a gépjármű adatain – rendszám, környezetvédelmi besorolás stb. – kívül a forgalmi engedély beszkennelt másolatát is fel kell tölteni.

 

A Crit’Air matrica ára: 3,7 €

Ehhez hozzáadódik a postaköltség, mely az EU-n belül 4,8 €.

Matrica érvényessége: a matrica az adott járműre érvényes, addig nem kell újat igényelni, amíg jól olvasható marad.

A matricákat a következő videóban látható módon kell elhelyezni a gépjárművön.
https://www.youtube.com/watch?v=xWd0N_ip9EI

A matricák színe a jármű környezetvédelmi besorolása alapján eltérő. A zöld matrica a legmagasabb környezetvédelmi besorolású járművekre váltható, ezután következik a citromsárga, a lila, a narancs, a piros, végül a szürke matrica.

A https://www.certificat-air.gouv.fr/simulation linken ön is megnézheti, hogy gépjárműve mely kategóriába tartozik.

 

Fontos!

A matricát regisztráció után postázzák az igénylő címére. A honlap szerint 30 napon belül megérkezik a küldemény. A https://www.certificat-air.gouv.fr/contact oldalon lehetőség van a küldemény nyomon követésére.

Ennél pontosabb információt Egyesületünk sem tud adni!
Kérjük tagjainkat, hogy legyenek türelemmel.

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.