Ma Gedeon, Johanna napja van.

Sajtóközleményünk a 100 literes tankolási korlátozás kapcsán

2022. november 18-án az MKFE és a Nit Hungary közös sajtóközleményt adott ki, melyben a két szervezet rámutat arra: az új tankolási korlátozások folytán veszélybe kerülhet az ellátási láncok stabilitása. Mint ismert, a MOL ezen a napon 00:00 órától 100 literben limitálta az egy vásárlás alkalmával vételezhető üzemanyag mennyiségét a magasnyomású kútoszlopokon.


A két legnagyobb hazai fuvarozói érdekképviselet hangsúlyozza: bár érthető az olajtársaság ellátásbiztonsági törekvése, azonban 100 liter üzemanyag egy tehergépjármű napi fogyasztását sem fedezi. A korlátozás így arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy naponta többször küldjék járműveiket tankolni, ami jelentős időkiesést és felesleges kilométereket, azaz plusz költséget jelent, továbbá tervezhetetlenné teszi a gépkocsivezetők szigorúan szabályozott munkaidejét.


Az MKFE és a NiT Hungary arra kérik a MOL-t és a kormányt, hogy az újonnan kihirdetett korlátozást gondolják újra, és mérlegeljék a mennyiségi korlátozást, tekintettel a karácsonyi időszak előtt kiemelten jelentős áruszállítás zökkenőmentességének biztosítására.


tovább a sajtóközleményre »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.