Ma Zita napja van.

A határon személyforgalomban belépő gépkocsivezetők karanténmentesítését kérik az érdekképvisletek

A hivatásos gépkocsivezetők személyforgalomban történő határátlépésének könnyítését kéri az MKFE és a NiT Hungary az ORFK és a Külügyminisztérium vezetőitől. Az érdekképviseletek az – Annex 3 nyomtatvány bevezetése mellett – a karanténszabályok alóli mentesítést szorgalmazzák minden egészséges, tünetmentes hivatásos gépkocsivezetőre.


A fuvarfeladatok száma a termelőüzemek fokozatos újraindulásának köszönhetően növekszik, de továbbra sem biztosított, hogy a járművek minden fuvarmegbízás végén hazatérjenek Magyarországra, az ide irányuló vagy innen induló megbízások nélkül nem gazdaságos a járművek üres mozgatása – áll az érdekképviseletek levelében.
Várható, hogy a következő időszakban tovább emelkedik majd a személyforgalomban utaztatott gépkocsivezetők száma, ezért az MKFE és a NiT Hungary az Európai Bizottság ajánlása szerint az Annex3 nyomtatvány bevezetését, és az ezzel személyforgalomban a határokon belépő egészséges, tünetmentes gépkocsivezetők karanténszabályok alóli mentesítését kéri az ORFK-tól.

A fenti tárgyban megküldött érdekképviseleti levelet IDE» kattintva olvashatja.


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.