Ma Dénes napja van.

Ne hagyja veszni! 13,5 forint jár vissza a 2020 negyedik negyedéves tankolásokra is

EMLÉKEZTETŐ — Kedvező hír a nagy járművek üzembentartóinak, hogy 2020/IV. negyedévben nemcsak a gázolaj jövedéki adója, hanem a kereskedelmi gázolajként tankolt, visszaigényelhető jövedéki adótartam is magasabb szinten marad. Ezáltal (a III. negyedévhez hasonlóan) a 2020. októberi, novemberi és decemberi üzemanyag-vételezések után is literenként 13 forint 50 fillér a visszaigényelhető adómérték!


A visszatérítésre jogosult (buszokat és/vagy 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket üzembentartó) vállalkozásoknak tehát ismét nagyon kedvező jövedéki adót visszaigényelniük a NAV-nál. A visszatérítés mind a saját számlás szállítókat, mind pedig a díj ellenében fuvarozókat megilleti. A lehetőséggel változatlanul azok élhetnek, akik rendszámos üzemanyagkártyával benzinkúton vagy elektronikus számlálóval ellátott telephelyi tartályból tankolnak gázolajat a jogszabályok által előírt módon.


Tankolás időpontján mindig az a pillanat értendő, amikor az üzemanyagot a jármű tartályába töltik (telephelyi tartályoknál tehát nem lényeges, hogy mikor fejtették le a tartálykocsiból a gázolajat).


Fontos! Azok, akik már az elmúlt években is éltek a kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának visszatérítési lehetőségével, ne felejtsék el a vállalkozás életében vagy a járműflottában bekövetkező változásokat bejelenteni a NAV-nál!


Az MKFE teljes tagjaként használja továbbra is a kereskedelmi gázolaj „kisokosát”, azaz ügyintézési segédletünket a jövedéki adó visszatérítésének hivatali teendőihez! A honlapunkon való kulcsszavas bejelentkezés után tekintsük végig együtt lépésről lépésre azokat a mozzanatokat, melyeket a fuvarozóknak és saját számlás szállítóknak érinteniük kell ahhoz, hogy visszamenőleg megkapják a jogszabályban meghatározott forintokat!


kereskedelmi gázolaj ügyintéző-kisokos »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.