Ma Klaudia napja van.

Egész hétvégére feloldották a hazai kamionstopot!

Az MKFE és a NiT Hungary közös kérésére a közlekedési szaktárca a hazai utakon teljesen feloldja a nehéz-tehergépjárművek közlekedési korlátozását az előttünk álló, 2022. július 23-24-i hétvégén a rendkívüli hőségre tekintettel. Az eredetileg szombatra adott könnyítés immár vasárnapra is kiterjed, miután az országos tisztifőorvos meghosszabbította a korábban elrendelt hőségriadót.


A szabályos nyári órarend szerint Magyarországon a tilalom szombaton 15:00 órától vasárnap 22:00 óráig lenne érvényben, azonban az Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleményben tudatta, hogy feloldja a kamionstopot. A szaktárca a döntését azzal indokolta, hogy a gépjárművezetőknek rendkívüli egészségi terhelést jelent a forró vezetőfülkében egyhelyben való vesztegelés, és a rendeltetési helyre el nem juttatott rakomány épsége is veszélybe kerülne.


2022. július 23-24-én (szombaton és vasárnap) tehát valamennyi tehergépjármű tehát szabadon közlekedhet hazánk teljes úthálózatán akár belföldi, akár nemzetközi viszonylatban, akár az országhatártól befelé vagy oda tartva környezetvédelmi besorolástól függetlenül.


tovább a szakminisztérium közleményére »

  MAGYAR KORLÁTOZÁSOK EGÉSZ HÓNAPRA (MKFE-tagvállalkozásoknak) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.