Ma Brigitta napja van.

Közzétették az egyhetes busz- és tehergépjármű-ellenőrzés mérlegét

A 2023. május 8–14. között európai szinten végrehajtott „Roadpol Truck & Bus” akcióba a magyar rendőrség is bekapcsolódott, melynek során négy és fél ezer tehergépjárművet és mintegy 450 buszt ellenőriztek a hazai közúthálózaton. Az ORFK közzétette az ellenőrzéssorozat eredményeit.


Mint előre jeleztük, a kijelölt májusi héten Európa-szerte a buszokra és tehergépjárművekre fókuszáltak a rendőrök. Az ellenőrzés-sorozat meghirdetett tárgykörei a következők voltak: vezetési és pihenőidők, tachográf-dokumentumok, veszélyes áruk szállítása, embercsempészet, belföldi tartózkodás jogszerűsége stb., de az egyenruhások természetesen bármilyen más indokkal (pl. tömeg- és méretnormák betartása, műszaki állapot, menetokmányok) is ellenőrzést kezdeményezhettek.


A rendőrök a megvizsgált eseteknek hozzávetőleg egyharmadánál állapítottak meg valamilyen jogsértést, 15 nehéz-tehergépjárműnél azonnal megtiltották a további közlekedést. A leggyakoribb szabálysértés a sebességtúllépés és a biztonsági öv becsatolásának elmulasztása volt.


Tovább az ORFK közleményére »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.