Ma Ivó, Milán napja van.

Kormányszintű döntések a hazai fuvarozók megerősítése érdekében!

Piacvédelem, minimális szolgáltatási alapdíj, rakodási és raklapválogatási díj, állásdíj és megemelkedő jövedékiadó-visszatérítés

A fuvarozók képviselőivel folytatott párbeszéd eredményeként a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) javaslatára a kormány arról döntött, hogy újabb intézkedésekkel segíti a stratégiai jelentőségű ágazat szereplőinek megerősödését, ezáltal a magyar árufuvarozásban tevékenykedő vállalkozások versenyképességének további növelését. Az erről szóló közlemény 2023. október 31-én jelent meg a kormányzati oldalon.


A hazai fuvarozók megvédése érdekében a kormány tervei között szerepel a „minimális szolgáltatási alapdíj”, a „rakodási és raklapválogatási díj”, valamint az „állásdíj” bevezetése. A kormány ezentúl a mostani összegnek háromszorosára, azaz 10 forintra tervezi emelni a kereskedelmi gázolajként tankolható üzemanyag jövedéki adóvisszatérítésének literenkénti összegét.


Mint a közleményben szerepel, a fenti, piacvédelmi és piactisztítási intézkedések azoknak a hazai székhelyű fuvarozó vállalkozásoknak kedveznének, amelyek tisztességes piaci magatartást tanúsítva kénytelenek versenybe szállni a szabályokat nem tisztelő, piacszerzési céllal nyomott áron szolgáltatásokat kínáló versenytársakkal szemben.


tovább a teljes közleményre (kormany.hu) »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.