Ma Csongor napja van.

Javítási munkák az M1-es autópályán Tatabányától Budapestig

Tovább folytatódik az M1-es autópálya felújítása, július végéig a Tatabánya és Budapest közötti 43 kilométernyi szakaszt érintik a munkák.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a következő időszakban Tatabánya és Budapest között, mindkét pályaoldalon az ezidáig kimaradt szakaszok felújítása is megtörténik.

A felújításokat sávelhúzásos terelés kiépítésével valósítják meg, hogy a pálya áteresztő képessége a munkálatok ideje alatt is 2×2 sávos maradhasson. A felújítások helyszínen részleges pályaszerkezet cserét hajtanak végre, ezen kívül marási és aszfaltozási munkákat végeznek.

A munkákat úgy ütemezik, hogy a korlátozással járó munkák hetenként csak kedd, szerda és csütörtöki napokra essenek, a szükséges terelés kiépítéseket hétfő éjszakánként kezdik el, a marási munkákat szintén az esti órákra tervezik, hogy napközben aszfaltozhassanak, 12 órás munkarendben. A várhatóan 1 hónapot igénybevevő munkálatok ideje alatt az érintett szakaszokon a leállósávot és a külső sávot zárva tartják, amíg a marás és aszfaltozás be nem fejeződik. Emiatt, illetve az autópálya jelentős forgalma miatt komoly torlódások alakulhatnak ki, ezért a munkálatok ideje alatt a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy az előjelzéseket figyelve, a kihelyezett korlátozásokat betartva, fokozott óvatossággal közlekedjenek a munkaterületek mellett az ott dolgozók és saját biztonságuk érdekében.


(Forrás: utinform.hu)

MKFE kommunikáció


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.