Ma Dénes napja van.

Közúti gépjárművezetők vizsgáztatása a zárás alatt

A koronavírus járvány harmadik hulláma miatt a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont március 8-tól határozatlan időre felfüggesztette a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait. A teljes leállítás fennakadást jelent a munkaerőhiánnyal küzdő fuvarozó vállalkozásoknál, ezért az MKFE kezdeményezte a vizsgák újraindítását.


Az Európai Unió „Omnibusz II” rendelete megoldást jelent mások mellett a GKI kártyákra, de a mentesség nem terjed ki a PÁV vizsgákra, így azok a gépjárművezetők, akik most szeretnének PÁV-ot szerezni, a vizsgák újraindításáig nem tudják ezt megtenni.

Mivel a pályaalkalmassági vizsgálatokat egyedüli képző- és vizsgaszervként a KAV szervezi, az újraindulás – különösen, ha ez elhúzódik – a felhalmozódó igények miatt nagyon nehéz lesz. Az MKFE ezért arra tett javaslatot, hogy az első járványhullám idején alkalmazott gyakorlat szerint (1,5 méteres védőtávolság, maszk használat, kézfertőtlenítés), és kisebb létszámú csoportokban, de haladéktalanul induljanak újra a pályaalkalmassági vizsgálatok.

Teljes levél ITT»


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.