Ma Brigitta napja van.

Tour de Hongrie 44 — forgalomkorlátozásokkal

2023. május 10–14. között rendezik meg a 44. Magyar Kerékpáros Körversenyt. A szerdától vasárnapig tartó „Tour de Hongrie” 879 kilométer hosszú, nagyszabású eseménysorozata 8 vármegyénk 71 települését érinti. A mezőny elhaladásának idejére 1–2 órás teljes útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni! Fontos, hogy a turistabusszal közlekedők előre tájékozódjanak a forgalmi rend változásáról, mert a kerékpáros körverseny éppen a tavaszi osztálykirándulások időszakára esik, és a Dunántúl nevezetes látnivalóit érinti (Keszthely, Sümeg, Esztergom, Dobogókő, Pécs, Martonvásár, Tapolca, Badacsonytomaj, Zánka, Nagyvázsony, valamint Budapest)!


A verseny útvonalán megállási tilalom lép életbe. A tiltott helyen parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja. A mezőny elhaladásának várható idejére 1–2 órás, teljes pályás útlezárásokra is sor kerül. A versenyszakaszok körzetében jelentős forgalmi torlódásokra és 1 órát meghaladó várakozásra kell készülni — figyelmeztet a rendőrség.


A körverseny napjai és útszakaszai:

2023. május 10. (szerda): Szentgotthárd – Zalalövő – Körmend - Szentgotthárd
2023. május 11. (csütörtök): Zalaegerszeg – Sümeg – Tapolca – Badacsonytomaj - Keszthely
2023. május 12. (péntek): Kaposvár – Sásd – Orfűi-tó – Pécs
2023. május 13. (szombat): Martonvásár – Bicske – Zsámbék – Esztergom – Dobogókő
2023. május 14. (vasárnap): Budapest – Belváros; 150 km hosszan


A versenyre a magyar válogatottal együtt 24 sztárcsapat érkezik hazánkba, 40 ország 132 kerékpárosa vesz részt a megmérettetésen. A versenyzők átlagos sebessége 40-50 km/h, a lejtős szakaszokon 80-90 km/h. A versenyzők a rendőri és motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik.


útszakaszok napi bontásban az esemény honlapján »

INTERAKTÍV TÉRKÉP A LEZÁRÁSOKRÓL »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.