Ma Adrienn, Mária napja van.

Átadtuk a 2023-as IRU-diplomákat, gratulálunk a rangos elismeréshez!

145 gépkocsivezetőnek ítélte oda 2023-ban az MKFE ajánlása alapján az IRU-diplomát a Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete (IRU). A szombati diplomaátadó ünnepségen a gépkocsivezetők Barna Zsolttól, az Egyesület elnökétől és Dr. Kerékgyártó Jánostól, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárától vehették át az oklevelüket.





Több mint 200 vendég részvételével zajlott le az MKFE 2023-as IRU-diploma átadó ünnepsége 2024. június 1-én a budaörsi Holiday Inn Hotel rendezvénytermében. Az ünnepséget Barna Zsolt, az MKFE elnöke nyitotta meg, aki üdvözlőbeszédében kiemelte: az Olimpia évében bátran nevezhető olimpikonokhoz mérhető kiváló teljesítménynek az 1 millió kilométer balesetmentes levezetése.

Hogy szemléltessük, mekkora kihívásról beszélünk, ez a távolság a huszonötszöröse a Föld kerületének, de ennyi kilométer arra is bőségesen elegendő lenne, hogy a Holdat megjárják oda-vissza – mondta Barna Zsolt a díjazott gépkocsivezetőknek. – Ami pedig az összteljesítményüket illeti: Önök összesen 145 millió kilométert vezettek balesetmentesen, ez annyi, mint a Nap-Föld távolsága, amit még a fény is 8 perc alatt tesz meg.”

Az MKFE elnöke hangsúlyozta, hogy ez a hatalmas teljesítmény és a diploma a bizonyíték arra, hogy a magyar gépkocsivezetők kiváló és példaértékű szakemberek, akik nap mint nap bizonyítják, hogy a kitartás, a pontosság és a felelősségteljes hozzáállás milyen messzire vezethet. Barna Zsolt ugyanakkor kiemelte: ez a teljesítmény nem jöhetne létre a családtagok támogatása nélkül, akik megteremtik a nyugodt és kiegyensúlyozott hátteret a gépkocsivezetők számára, ezért nekik is minden nap köszönet jár a türelmükért.

Dr. Kerékgyártó János a kormányzat nevében is köszönetet mondott a hivatásos gépkocsivezetőknek az áldozatos munkájukért, amelynek köszönhetően stabilan működik a hazai logisztikai ágazat és az ellátási lánc. Az ÉKM helyettes államtitkára leszögezte: a közúti személy- és áruszállítás szerves része a magyar gazdaságnak, ezért a kormány stratégiai fontosságúnak tartja a hazai vállalkozások és rajtuk keresztül a gépkocsivezetőik támogatását, a munkához jutás feltételeinek könnyítését, és a szociális körülmények javítását.

Kiváló szakmai együttműködés alakult ki az ÉKM és az MKFE között, amelynek során az érdekképviselet határozott álláspontot képvisel a szakma érdekében, és ez így helyes – mondta Kerékgyártó János. – Ezeknek az egyeztetéseknek köszönhető mások mellett a jogosítványhoz jutás feltételeinek egyszerűsítése: ma már van lehetőség a B kategóriát követően azonnal D-kategóriát szerezni, megvalósult a vizsga nélküli GKI-továbbképzés, amelyet máris 10 ezres nagyságrendben választottak gépkocsivezetők, és folyamatban van a komplex C, E kategória és GKI képzés menetének gyorsítása, egyszerűsítése.”

A helyettes államtitkár hozzátette: az elmúlt 20 év hazai infrastruktúra fejlesztése is példaértékű, a gyorsforgalmi úthálózat jelentős bővülése a gépkocsivezetők munkakörülményeit is javítja, s rövidesen elkezdődhet a parkoló- és pihenőhelyek kapacitásának és minőségének növelése is.

A diplomák átadását követően, Verestóy Attila, a Teherfuvarozók Európai Szakszervezetének alelnöke mondott pohárköszöntőt. A pezsgős koccintás előtt gratulált az okleveles kollégáknak, elismeréssel szólt kiváló teljesítményükről, s kiemelte, hogy a TESZ nemzetközi szinten is keményen kiáll a gépkocsivezetőkért, hogy a munkakörülményeik tovább javulhassanak.

A díjátadó közös csoportkép elkészítésével, majd állófogadással zárult.

Gratulálunk minden díjazott gépkocsivezetőnknek! További munkájukhoz sok sikert, jó egészséget kívánunk az MKFE valamennyi tisztségviselője és munkatársa nevében!

(Fotó: Kurdi Zoltán/MKFE)

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.