Ma Zsigmond napja van.

Törzstőke emelés határideje

2014. március 15-én lépett hatályba a 2013. évi V. törvény („Új Ptk.”), mely rendelkezett a kft.-k törzstőkéjének kötelező emeléséről. A törvény két év türelmi időt adott erre azon vállalkozásoknak, melyek törzstőkéje nem éri el a hárommilió forintot.


Az Országgyűlés 2016. március 1-jén fogadta el azt a törvényt, amelynek értelmében az alapítványok, egyesületek és csak a 3 millió forintnál alacsonyabb összegű törzstőkével rendelkező korlátolt felelősségű társaságok további egy év haladékot kapnak arra, hogy létesítő okiratukat az új Ptk. rendelkezéseihez igazítsák.

Fontos, hogy azok a kft-k, akiknek törzstőkéje eléri vagy meghaladja a 3 M Ft-ot, illetve részvénytársaságok, nem kaptak haladékot, ezért az nyrt-k és zrt-k létesítő okiratát is még 2016. március 15. előtt feltétlenül összhangba kell hozni a hatályos Ptk. rendelkezéseivel.

(Vonatkozó jogszabályok: 2013. évi CLXXVII. törvény (12-13. §), valamint 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (különösen a 3:161. §, valamint 3:198. §-tól a 3:209 §-ig).

Ptk. »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.