Ma Gál napja van.

Felújítják a Brenner-autópálya Lueg-hídját — állandó torlódás várható

Küldje tovább fuvarszervezőinek, gépjárművezetőinek!

Az osztrák A13-as (Brenner) autópálya rendkívül nagy forgalmi terhelésnek van kitéve. A sztráda ikonikus szakasza, a Lueg-híd az elmúlt évtizedekben olyannyira elhasználódott, hogy azon 2025. január 1-jétől halaszthatatlan, nagyvolumenű javítási munkálatokat kell végezni. A forgalmi áteresztőképesség a nagyhaszongépjárművek számára 1+1 sávra szűkül.


Bár az 1968-ban épült viadukt 2002-ben már átesett egy nagyjavításon, azonban az 1,8 km hosszú szerkezet ismételt felújítása elengedhetetlen. A forgalmi rend megváltoztatására irányuló elképzeléseket 2024-ben dolgozták ki, és a lentiek szerint valósítják meg.


Az osztrák útkezelő, az ASFINAG hirdetményt tett közzé, melyben videós animációval is installálja az új forgalmi rendet: a forgalmi áteresztőképesség előszöris háromról két sávra szűkül, majd statikai okokból a 3,5 t feletti nagy járműveket — sávelhúzással — a viadukt középvonalának tengelye mentén több kilométeren keresztül a belső sávban vezetik, míg a kisebb járművek a két szélső sávot használhatják. A kritikus szakaszt elhagyva a járművek visszatérhetnek eredeti forgalmi sávjukba. A munkálatok a tervek szerint 2025. január 1-jén indulnak, azonban a forgalmi rend (tesztüzemben) már előbb megváltozik. A besorolás rendjét előjelző táblák mutatják.


videós animáció »

tovább a közleményre »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.