Ma Imola, Szervác napja van.

Németországi minimálbér – vizsgálódik az Európai Bizottság

Az IRU-tól kapott friss tájékoztatás szerint a brüsszeli Bizottság szolgálatai részletekbe menő vizsgálatot indítottak a német minimálbér kapcsán, és folyamatban van egy esetleges uniós kötelezettségszegési eljárást megelőző, ún. pilot eljárás rövid időn belül várható megindítása.


A Bizottság válaszokat vár a német hatóságoktól a szabályozás céljával, jogi alapjával, és a nemzetközi fuvarozásban történő végrehajtási mechanizmusával kapcsolatosan. Különösen a nemzeti intézkedés jogszerűségét és arányosságát fogják értékelni, annak érdekében, hogy kiderüljön, nem korlátozza-e az jogtalanul a német piachoz való hozzáférést.
A Bizottság kész megtenni a szükséges lépéseket, beleértve a kötelezettségszegési eljárás megindítását is, amennyiben a pilot eljárás azt állapítja meg, hogy a nemzeti korlátozó intézkedések veszélyeztetik az EU közösségi előírásait.

Az MKFE a német szabályozást versenykorlátozónak tartja, mely sérti az Európai Unió jogát és az egységes piac alapelveit. Ezért a magyar kormányzatnál szorgalmazza, az IRU-ban pedig erősíti az összefogást a nemzetközi tiltakozásra.

Az IRU a német pénzügyminiszterhez és munkaügyi miniszterhez intézett megkeresésében a végrehajtás felfüggesztését kérte.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.