Ma Illés napja van.

Belföldi hírek

Egyhetes TISPOL-akciót tart a rendőrség július utolsó hetében

2019. július 22–28. között zajlik az az egyhetes TISPOL-akció, melynek keretében a rendőrség a tehergépjárművek és az autóbuszok szabályszerű üzemeltetésére és közlekedésére fókuszál. Az idén ötödik alkalommal esedékes ellenőrzés-sorozat Magyarország egész területét érinti, és mind a magyar, mind pedig a külföldi honosságú járművekre kiterjed.

Július 20-tól igényelhető vissza a II. negyedévben tankolt kereskedelmi gázolaj jövedéki adója

Hasznos tudnivaló a busz- és tehergépjármű-üzembentartó vállalkozások gazdasági vezetőinek és könyvelőiknek, hogy július 20-án kezdődik a II. negyedévben tankolt kereskedelmi gázolaj jövedéki adóforintjainak visszaigénylési időszaka a NAV-nál.

7,5 tonnás korlátozott út lett Baracska-Alcsútdoboz

2019. július 16-tól nem használhatják a 8111-es jelű út Baracska-Alcsútdoboz közötti szakaszát a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek — tájékoztatta egyesületünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A célforgalomban közlekedő áruszállítókra a korlátozás nem vonatkozik.

Csorna és Mosonmagyaróvár között teljesen kitiltják a kamionokat

A 86-os főút Mosonmagyaróvár és Csorna közötti szakaszán — lakossági kérésre — 2020. március 1-jétől 0-24 órás, teljes tilalmat vezetnek be a 20 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre, melyeknek majd az M1-es autópálya és az M85-ös által alkotott kerülőúton kell megtenniük a két város közti távolságot — tájékoztatta egyesületünket az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Pontosították a városligeti autóbuszos közlekedést és parkolást

Mint autóbuszos személyszállító tagjainknak márciusban már jeleztük, a fővárosban járó különjárati buszoknak a Hősök tere környékén továbbra is lehetőségük nyílik utasaik le-és felszállítására. Tovább bővült ugyanis azon várakozóhelyek száma, ahol turistabusszal utascserére van lehetőség. A Városliget Zrt. frissített térképet küldött egyesületünknek.

1. oldal / 215

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.