Ma Andor, András napja van.

Belföldi hírek

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, és veszélyhelyzetet van érvényben. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. 2021. június 23-tól megszűnt a belépő személyek ellenőrzése hazánk schengeni belső határain. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Időpontfoglalás nélkül is intézhető a tachográf kártya!

Időpontfoglalás nélkül is intézhető a tachográf kártya!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egyesületünk a tachográf kártya ügyintézését nehezítő időpont foglalásos rendszer mielőbbi megszüntetését kezdeményezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál továbbá a Miniszterelnökségnél. Indoklásunkben kiemeltük, hogy a foglalásos rendszerben egyes ügyfélszolgálatok csak hetekkel későbbre tudnak időpontot adni, ezért hosszú időbe telhet mire a megújított tachográf kártyájához hozzájut a gépjárművezető. Az MKFE kezdeményezésére dr. György István államtitkártól érkezett válasz, aki arról tájékoztatta Egyesületünket, hogy felkérte a kormánymegbízottakat, hogy az érintett ügyfélszolgálatok biztosítsák a digitális tachográf kártyák kérelmezését időpontfoglalás nélkül is.

Újabb egyesületi kezdeményezés a gépjárművezetői helyzet megoldására

Újabb egyesületi kezdeményezés a gépjárművezetői helyzet megoldására

Egyesületünk dr. Mosóczi László államtitkárnak megküldött levelében hívta fel újra a figyelmet a fokozódó gépjárművezetői hiányra. Rámutattunk arra, hogy a munkakörülmények javítására is figyelmet kell fordítani, vonzóbbá kell tenni a fiatalok számára a gépjárművezetői munkakört. Ennek érdekében tettünk javaslatokat, többek között arra, hogy a portugáloknál bevezetett szabályok alapján meg kell vizsgálni itthon is annak jogi lehetőségét, hogy a gépjárművezetők általánosan mentesüljenek a rakodási feladatok alól, továbbá csökkenteni kell a rakodóhelyeken a várakozási időket, az ellenőrzött határátkelőkön a határátmeneti időket.

Havazás várható péntektől az ország több területén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében, valamint az Északi-középhegység magasabb pontjain pénteken már havazás várható. Egyelőre bizonytalan, hogy mekkora mennyiségű hó hullhat, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. érintett mérnökségei a szükséges előszórási, majd a hóeltakarítási munkákról is ütemezetten gondoskodni fognak.

Fejlesztik hétvégén az útdíjfizetési rendszert - üzemszünet az útdíjértékesítő rendszerben

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint 2021. november 28-án, vasárnap hajnali 1:00 és 5:00 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott útdíjértékesítési szolgáltatások (e-matrica, HU-GO e-útdíj) ebben az időtartamban átmenetileg nem lesznek elérhetők.

Madárinfluenza-helyzet és szállítási korlátozások az Alföldön

Madárinfluenza-helyzet és szállítási korlátozások az Alföldön

2021. november 23-ig már huszonegyre emelkedett azon baromfitelepek száma az Alföldön, amelyek körzetében korlátozásokat, köztük szállítási tilalmat kellett elrendelni — tudatta a NÉBIH.

Amit a járművek téli felkészítéséről tudni kell

Amit a járművek téli felkészítéséről tudni kell

Késő ősszel, de különösen most, az első éjszakai fagyok beköszöntével ismét terítékre kerül a járművek hidegebb és sötétebb hónapokra való felkészítése, és a járművezetőknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott útviszonyokhoz. Nemcsak a baleseteket, hanem a bírságokat és a hirtelenül adódott műszaki meghibásodások okozta kényszerpihenőt is elkerülheti az, aki télen (is) felkészülten indul útnak. Áttekintésünk a nemzetközi utakat járó tagvállalkozásainknak is eligazodást és támpontot szeretne nyújtani abban, hogy mely országban pontosan mi a megkövetelt téli felszerelés.

1. oldal / 311

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.