Ma Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

2022. május 21-től engedélykötelessé válnak a kishaszongépjárműves árufuvarozók!

EMLÉKEZTETŐ! — Az európai jogszabályoknak, azon belül a mobilitási csomag rendelkezéseinek való megfelelés jegyében 2022. május 21-től Magyarországon is már csak szakhatósági engedéllyel tevékenykedhetnek a kistehergépjárműves fuvarozók, pontosabban azok, akik 2,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó kistehergépjárművel díj ellenében belföldi vagy nemzetközi fuvarozási szolgáltatást végeznek. A korábbi 3,5 tonnás engedélykötelezettségi határ tehát 2,5 tonnára csökken. Az engedély kiváltásához szükséges pénzügyi fedezetként szolgáló kezesi biztosítás egyesületünk alkusz cégénél rendkívül kedvező éves díjon köthető!

Milyen kártyákat használhat MKFE-tagként?

Az MKFE teljes jogú tagjaként számos olyan kártyát használhat, mely kedvezményes tankolási, vásárlási vagy pénzügyi szolgáltatás igénybevételére jogosítja fel Önt belföldi és nemzetközi fuvarfeladatok közepette egyaránt! Találja meg az Önnek legkedvezőbbet!

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

A MOL 2022. május 20-án (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 3 Ft-tal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzint bruttó 20 forinttal kapják drágábban az üzemanyag-kereskedők. A MOL 2022. március 31. óta a nagy járműveknek már nem korlátozza a vásárlási mennyiséget a nagyteljesítményű kútoszlopokon. Az alábbiakban megtalálja a MOL-hálózat nagyteljesítményű kútoszlopainak listáját. MOL-MKFE-kártyával már AdBlue-t is tankolhat kedvezménnyel!

Megjelent a 2022. első negyedéves KFX: újabb díjemelésre van szükség a fuvarozásban!

„Nem érte még el a közúti fuvarozók díjemelése a növekvő költségeik szintjét! Újabb, jelentős emelések következnek, melyek tovább fokozhatják a hazai inflációs nyomást!” – áll a Közúti Fuvarozási Árindex-et (KFX) publikáló DigiLog Consulting tanácsadó cég közleményében. Az idei évre prognosztizált 19-25 százalék közötti mértékű költségnövekedésnek eddig alig felét tudták a fuvarozók beépíteni az áraikba – derül ki a hazai fuvarozói top 20-ban szereplő vállalkozások gyakorlati adataira épülő független szakértői jelentésből.

Visszatérítjük áfáját 48 órán belül!

Visszatérítjük áfáját 48 órán belül!

A Vialtis-szal együttműködve segítünk Önnek, hogy áfáját 48 órán belül mindig a bankszámláján tudhassa. Egy egyszeri regisztrációt követően Önnek csak elektronikus számláit szükséges beküldenie, a többit pedig bízza a Vialtis-ra, akik 2 munkanapon belül utalják áfáját!

Barna Zsoltot választotta az MKFE elnökévé a Tisztújító Küldöttgyűlés

2022. május 14-én eredményesen zárult a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Tisztújító Küldöttgyűlése. A küldöttek Barna Zsoltot választották az Egyesület elnökévé. Az elnökhelyettesi tisztséget Varga József nyerte el. Az Árufuvarozási Tanács elnökévé Gégény Tamást, a Személyszállítási Tanács élére pedig Pencz Zoltánt delegálták küldöttek.

Ismét turistabuszos terepbejárást tartottunk Budapesten

Ismét turistabuszos terepbejárást tartottunk Budapesten

A fővárosi döntéshozókkal és az idegenforgalmi szervezetekkel közösen 2022. május 13-án ismét turistabuszos terepbejárásra került sor, melynek keretében a résztvevők felmérték Budapest belső városrészének turistabuszokkal való megközelíthetőségét, valamint forgalomtechnikai javaslatokat tettek az illetékeseknek.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

A MOL 2022. május 13-án (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 12 Ft-tal csökkenti a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzin ára most nem változik. A MOL 2022. március 31. óta a nagy járműveknek már nem korlátozza a vásárlási mennyiséget a nagyteljesítményű kútoszlopokon. Az alábbiakban megtalálja a MOL-hálózat nagyteljesítményű kútoszlopainak listáját. MOL-MKFE-kártyával már AdBlue-t is tankolhat kedvezménnyel!

1. oldal / 327

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.