Ma Vazul napja van.

Belföldi hírek

Budapesti forgalomkorlátozások — 2024. június 14–18.

Fontos tudnivaló a fővárosban turistabusszal közlekedő vagy tehergépjárművekkel áruterítést végző szállító-fuvarozó vállalkozásoknak, hogy sportrendezvények miatt 2024. június 14–18. között jelentős forgalomkorlátozások lesznek Budapest belső városrészében, az Andrássy úton és a Városliget környékén.

Kezdeményezés: kiküldetési előírások kiterjesztése unión kívüli fuvarozókra

A mobilitási csomaggal elfogadott, 2022. február 2. óta hatályos kiküldetési szabályok elsősorban az uniós fuvarozókra vonatkoznak. Néhány uniós ország azonban a szabályokat úgy léptette életbe, hogy azok nemcsak az uniós, hanem az unión kívüli vállalkozásokra egyaránt vonatkoznak. Az MKFE a közlekedésről szóló törvény módosításakor ezt már javasolta, de most újból napirendre kívánja venni a kérdést. Ennek érdekében levélben szorgalmazzuk a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, hogy jogszabályban írják elő a harmadik országos vállalkozások számára a kiküldött járművezetők magyarországi bejelentési kötelezettségét.

Ahová a busz és a kamion is szívesen leülnek...

Küldje tovább, vagy nyomtassa ki gépkocsivezetőinek!

Összenyomódott áru, műszaki mentés, tűzoltói közreműködés, kényszerpihenő, átrakodás, plusz költségek... — ilyen és ehhez hasonló bosszúságoktól kímélheti meg magát és a fuvarozó vállalkozást az a gépkocsivezető, aki ilyenkor, a hosszú, kiadós esőzések után nagy járművével szilárd burkolatot keres alkalmas megállásra. A téma azért került ismét terítékre, mert az elsődleges vizsgálatok szerint az erősen felázott útpadka okozta annak a busznak a borulását, mely 2024. június 12-én szenvedett balesetet Kőszegnél.

Pénteken emelkednek a hazai üzemanyagárak

Pénteken emelkednek a hazai üzemanyagárak

Értesüléseink szerint 2024. június 14-én (pénteken) 00:00 órától a MOL literenként bruttó 5 forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzint előreláthatólag bruttó 4 forinttal kapják drágábban a hazai töltőállomások — tudtuk meg piaci forrásokból.

Csalók küldenek SMS-t a NÚSZ nevében

Adathalász ismeretlenek igyekeznek bizalmas fizetési információkat szerezni jóhiszemű útdíjfizetőktől — figyelmezteti ügyfeleit a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. A társaság a 2024. június 11-én kiadott közleményében kiemeli: a gyanútlan úthasználókat SMS-sel környékezik meg, az üzenetbe csomagolt linkre kattintva pedig az igazi HU-GO-hoz nagyon hasonló ügyintézési felület nyílik meg.

Kormányhatározat az ÉKM KKEF ellenőri csoport eszközfejlesztéséről

Kormányhatározat az ÉKM KKEF ellenőri csoport eszközfejlesztéséről

A 2024. február 22-én kihirdetett fuvarozói versenyképességet javító 1033/2024. Korm. határozat 8. pontja többek között az ÉKM KKEF (Építési és Közlekedési Minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály) ellenőri csoportjának bővítését tűzte ki célul az ehhez szükséges források rendelkezésre állításával. A 2024. június 10-i közlönyben megjelent a 1162/2024. (VI. 10.) Korm. határozat, amely a 2024-es költségvetés terhére közel 1,6 milliárd forintos többletforrást biztosít a közlekedési hatóságként eljáró vármegyei és fővárosi kormányhivatalok, valamint az ÉKM KKEF ellenőri gépjárműpark megújításához és feladatellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére.

Hétfőn kissé csökkennek a hazai üzemanyagárak

Hétfőn kissé csökkennek a hazai üzemanyagárak

Értesüléseink szerint 2024. június 10-én (hétfőn) 00:00 órától a MOL literenként bruttó 2 forinttal csökkenti a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzint előreláthatólag ugyancsak bruttó 2 forinttal kapják olcsóbban a hazai töltőállomások — tudtuk meg piaci forrásokból.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2024. június 7-én (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 5 forinttal csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzint ugyancsak bruttó 5 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyag-kereskedők.

1. oldal / 417

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.