Ma Máté, Mirella napja van.

Belföldi hírek

Jövedéki adó és kereskedelmi gázolaj: 2019. október 1-jétől marad az alacsonyabb adószint

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2019/IV. negyedévére 61,505 USD/hordó értékben jelölte meg a Brent ásványolaj napi jegyzési adatainak alapján meghatározott átlagárat. Ebből következően Magyarországon a gázolaj jövedéki adója október 1. és december 31. között litereként továbbra is 110,35 Ft marad, amelyből 3,5 Ft/liter igényelhető vissza kereskedelmi gázolajként való tankolások után.

Meghívó az MKFE Személyszállítási Tanácsának nyílt ülésére

Tisztelt Autóbuszos Személyszállító Tagjaink! Pencz Zoltán, az MKFE Személyszállítási Tanácsának elnöke, valamint a Tanács tagjai tisztelettel meghívják Önöket a Tanács október 15-i nyílt ülésére, ahol kiemelt téma lesz a menetrend szerinti autóbuszos közlekedés liberalizációja. Meghívott előadó: Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

Autómentes hétvége — útlezárások Budapesten

A fuvarozási szektor szereplői közül elsősorban a főváros területén turistabusszal közlekedő vállalkozásokat érintik azok az útlezárások és terelések, melyek az „autómentes hétvégén”, 2019. szeptember 20-23. között lesznek érvényben az Andrássy út, a Hősök tere és a Városliget környékén.

Regisztráljon a KözútVilág Expo szakmai konferenciára!

A hazai fuvarozók helyzete, a második generációs digitális tachográfok bevezetésének tapasztalatai, európai útdíjfizetési aktualitások, a hatósági vizsgáztatás és engedélyeztetés időszerű kérdései, a logisztikai műveletek digitális innovációi — többek között ezek a témák kerülnek terítékre a KözútVilág Expo elnevezésű, egésznapos szakmai konferencián és kiállításon, mely 2019. október 9-én lesz Budapesten. A részvétel díjmentes, de szükséges az előzetes regisztráció.

EMLÉKEZTETŐ - 2019. szeptember 28-án Küldöttgyűlés, kérjük, jelezze részvételi szándékát!

Tisztelt Küldöttek! Ahogy arról korábban értesítettük Önöket, Egyesületünk 2019. szeptember 28-án (szombaton) tartja soron következő Küldöttgyűlését, ahol többek között sor kerül az egyesület elnökének, elnökhelyettesének, a felügyelő bizottság, az árufuvarozási tanács és az etikai bizottsági tagjainak megválasztására. A Küldöttgyűlés végleges napirendjét az alábbiakban olvashatják. Kérjük, hogy részvételi szándékukat szeptember 23-ig jelezzék az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.


A 2019. szeptember 28-i Küldöttgyűlés végleges napirendje

  1. Tisztségviselő választás (Elnök, Elnökhelyettes, Felügyelő Bizottság tag, Árufuvarozási Tanács tag, Etikai Bizottság tag)
  2. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) egyesülésének kérdései.
  3. Döntéshozatal az MKFE Közúti Közlekedési Akadémia Kft. beolvadásáról az MKFE Szolgáltató Kft-be.
  4. A Küldöttgyűlés 2. döntéshozatala, amelynek során véglegesen el kell határozni – az auditált vagyonmérleg tervezetek alapján – hogy az MKFE Biztosítási Vezérügynök Kft. beolvad az MKFE Biztosítási Alkusz Kft.-be
  5. Döntés felmentvény kiadásáról dr. Kovács Alíz tekintetében az MKFE Szolgáltató Kft. vonatkozásában
  6. Döntés felmentvény kiadásáról dr. Kovács Alíz tekintetében az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. vonatkozásában

A küldöttgyűlést követően szakmai konzultációra kerül sor a magyar közúti személy- és áruszállítási ágazat aktuális helyzetéről, melynek keretén belül tájékoztató hangzik el az Ernst&Young piackutató és az MKFE közös szakmai tanulmányáról.


Részvételi szándékát kérjük, 2019. szeptember 23-ig feltétlenül jelezze az arvay@mkfe.hu e-mail címen!
Jelentkezésekor kérjük, adja meg MKFE tagi azonosítóját, a vállalkozása nevét, és a Küldöttgyűlésen résztvevő(k) nevét. Köszönjük!

Tisztelt Küldöttek! A Küldöttgyűlésnek olyan kérdésekben is döntenie kell, amelyek elfogadásához a megválasztott küldöttek ¾-ének egyetértése szükséges, ezért nyomatékosan kérünk minden megválasztott küldöttet, hogy eleget téve az Alapszabályban rögzített kötelezettségének, aktívan vegyen részt a Küldöttgyűlésen!

A rendezvény helyszíne és időpontja:
Holiday Inn Budapest Hotel (Budaörs 2040, Rubik Ernő u. 2.)
A Küldöttgyűlés 10:00 órakor (határozatképtelenség esetén 10:30) kezdődik.

 
Megjelenésére és aktív részvételére feltétlenül számítunk!

Ignácz József Péter s. k.
elnökhelyettes

MKFE Kommunikáció
 
Az ITM elutasítása ellenére ragaszkodik az MKFE a TSM-rendszer közös teszteléséhez – minden vitatott bírságot ajánlott megtámadni jogi úton!

Augusztus elején, a TSM-rendszer bő egy éves működése után kereste meg levélben a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt Karmos Gábor, arra emlékeztetve Mosóczi Lászlót, hogy az ITM a rendszer élesítésekor ígéretet tett egy közös tesztnap megszervezésére. Az akció célja a mérőpontok 1 éves működése során szerzett tapasztalatok elemzése, továbbá a tesztnap mérési eredményeinek egybevetése a statikus mérlegelések adataival, és ezek alapján a rendszer működésének felülvizsgálata, indokolt esetben a jogszabályi háttér módosítása. Az ITM a mérési nap megszervezését egyelőre nem támogatja, de az MKFE – különös tekintettel a tagvállalkozásaink vitás ügyekre vonatkozó visszajelzései miatt – ragaszkodik a közös teszteléshez, és ezt újabb levélben jeleztük Mosóczi Lászlónak.

Nagyszabású ellenőrzéssorozat kezdődik a héten az utakon

A szakminisztérium 2019. szeptember 17-én (kedden) háromnapos ellenőrzéssorozatot kezd, mely a szabálykövető vállalkozások védelmét és a közlekedők szemléletformálását szolgálja. Az őszi-téli hónapokban tovább folytatódnak a tematikus ellenőrzések — jelentette be Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Egyhetes TISPOL-akció — „Figyelemmel az útra”

A nemzetközi közlekedésbiztonsági szervekkel összehangoltan és egyidőben, 2019. szeptember 16-22. között (hétfőtől vasárnapig) TISPOL-akciót bonyolít a magyar rendőrség a hazai utakon. A „Figyelemmel az útra” elnevezésű ellenőrzéssorozat keretében főként a menet közben telefonáló járművezetőket veszik célkeresztbe.

1. oldal / 223

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.