Ma Lujza napja van.

Belföldi hírek

Pályázat elektromos autó, kistehergépjármű és kisbusz beszerzésére

Pályázat elektromos autó, kistehergépjármű és kisbusz beszerzésére

Kedvező hír a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, hogy 2024 februárjától 30 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőség nyílt tisztán elektromos személygépkocsik, kistehergépjárművek és kisbuszok beszerzésére. A vissza nem térítendő támogatásokra a következő bő egy évben folyamatosan lehet pályázni.

Autóbuszos útdíj: M2 és M3 szerinti díjeltérítés a kéttengelyes járműveknél április 1-től

Autóbuszos útdíj: M2 és M3 szerinti díjeltérítés a kéttengelyes járműveknél április 1-től

A Magyar Közlöny február 29-én közzétett 23. számában» megjelent az egyes, a díjköteles közúthálózatra vonatkozó úthasználati jogosultságokkal kapcsolatos kormányrendeleteknek az autóbuszok díjfizetésével összefüggő módosításáról szóló a 44/2024. (II. 29.) Korm. rendelet. Az elmúlt hónapok sikeres érdekképviseleti lobbijának köszönhetően ezzel biztossá vált, hogy a kéttengelyes autóbuszok nem egységes, a J2-es tehergépjárművekkel azonos mértékű infrastruktúra díjat fizetnek április 1-től, hanem az M2-es kategóriába sorolt járművek ennél alacsonyabb tarifával közlekedhetnek majd.

NAV: működési hiba a PoUS-, üzemszünet az EMCS-rendszerben

A NAV tájékoztatása szerint a PoUS ma (2024. március 1-jén) éjfélkor történt telepítése óta súlyos, működést meggátoló hibákkal szembesülhettek a felhasználók. A rendelkezésre álló információk alapján a vámjogi képviselőként, vagy alkalmazottként bejelentkező felhasználók nem látják a PoUS alkalmazást a Gazdálkodói Portálon. Aki pedig gazdálkodóként belépve látja, annak a rögzítési folyamat akad meg az illetékes vámhivatal kiválasztásánál. Többen jelezték a Gazdálkodói Portál elérhetetlenségét is.

Márciusi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2024

...véget ért a kevésbé szennyezők téli mentessége!

2024 márciusában Magyarországon a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása szombatonként (ill. ünnepnap előestéjén) 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként (ünnepnapon) 22:00 óráig tart. Február utolsó napján véget ért a kevésbé szennyezők téli mentessége, így a márciusi hétvégéken a kamionstop már belföldi és nemzetközi viszonylatban, valamint minden környezetvédelmi kategóriás járműre egyaránt vonatkozik!

Program indul hivatásos jogosítvány ingyenes megszerzésére!

Program indul hivatásos jogosítvány ingyenes megszerzésére!

A hazai, hivatásos gépjárművezetői utánpótlás ügyének előmozdítására busz- és tehergépjárművezetői programot hirdet az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA). 2024. március 1-jétől több mint ezer magyar állampolgár szerezhet hivatásos nagykategóriás vezetői engedélyt hazánkban. A jelentkezőknek csupán csekély önrészt kell vállalniuk, amit azonban egy év leteltével visszakapnak. Jogosítványuk megszerzése így tehát gyakorlatilag nem kerül pénzükbe.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2024. február 28-án (szerdán) 00:00 órától csökkentette a gázolaj árát Magyarországon. A saját számlás áruszállítóknak (flottaárasok) ez 9 forint könnyebbséget hoz, míg a díj ellenében fuvarozók literenként bruttó 10 forinttal tankolhatnak olcsóbban gázolajat. A benzint bruttó 2 forinttal kapják olcsóbban a hazai töltőállomások.

Száguldó mentőautóban: a pilóta szemével — videó

„Hogyan segíts és hogyan ne a mentősöknek?” — Ezzel a címmel bocsátott ki videós linket tartalmazó sajtóközleményt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. A közlekedők most saját számítógépük előtt ülve nézhetik végig a szirénázó mentőautó vezetőfülkéjéből felvett videón, hogy hogyan boldogul a száguldó 112-es segítség a budapesti forgalomban. Narrátor és kommentátor a jobb egyes ülésben: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Javítási munkák az M0-ás autóúton

2024. február 29-én és március 1-jén (csütörtökön és pénteken) a Magyar Közút szakemberei jelentősebb javítási munkálatokat végeznek az M0-ás autóút keleti szektorában — tudatta legfrissebb közleményében a társaság.

64 MOL-kutat vesz át az Orlen — változás a törzskúti listánkban!

A MOL Nyrt. 2024. február végén tájékoztatót küldött ügyfeleinek, melyben arról értesíti az üzemanyag-felhasználó vállalkozásokat, hogy bizonyos változások állnak be annak a 64 benzinkútnak az üzemeltetésében, melyeket a MOL az Orlen olajtársaságnak ad át. A változás érinti a MOL-MKFE-kártyabirtokosok által törzskútként eddig megjelölt zalakomári töltőállomást is!

1. oldal / 404

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.