Ma Natália napja van.

Belföldi hírek

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

2022. december 9-én (pénteken) a MOL literenként bruttó 5 forinttal csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzint bruttó 8 forinttal kapják olcsóbban az üzemanyag-kereskedők. A nagynyomású kútoszlopokra vonatkozó 100 literes mennyiségi korlátozás továbbra is érvényben van. Csatlakozzon Ön is a MOL-MKFE-kártyások kiemelt akciójához, mely év végéig meghosszabbodott!

Csalók ígérnek üzemanyagot a MOL nevében - ne fizessen!

Több ezer liter gázolaj kiszállításának lehetőségével kecsegtető leveleket küldenek ismeretlen csalók mások mellett MKFE tagvállalkozásoknak is, ezért kérjük, hogy minden ilyen típusú megkeresésnél körültekintően járjon el! Ha nem a megszokott MOL üzletkötője veszi fel Önnel a kapcsolatot, vagy nem a megszokott „.hu” végződésű e-mail címről kap levelet, vagy nem a megszokott telefonszámról, hanem pl. 21-es körzetszámú telefonról keresik, vagy ilyen számot adnak meg kontaktnak, ne dőljön be, csalók állnak a háttérben!

Benzinkútkereső térkép fuvarozóknak is!

Az elmúlt napokban kialakult készlethiányra és az árak gyors változására reagálva 2022 decemberének első napjaiban egy internetes alapú interaktív, hazai kútkereső térkép indult civil kezdeményezésből. Az ország összes benzinkútját mutató ingyenes alkalmazás azonnal megnyitható, semmit nem kell letölteni vagy telepíteni. Nemcsak azt jeleníti meg, hogy egy-egy adott töltőállomáson hogyan áll a készlet, hanem az aktuális árak is tallózhatók.

Pénteken csökkennek az üzemanyagárak — mennyiségi korlát mellett

Értesüléseink szerint 2022. december 9-én (pénteken) előreláthatólag bruttó 5 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára. A benzint bruttó 8 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyag-kereskedők a hét utolsó munkanapjától — értesültünk piaci forrásokból. A nagynyomású kútoszlopokon bevezetett, vásárlásonkénti 100 literes mennyiségi korlátozás azonban visszavonásig érvényben van.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

2022. december 7-én (szerdán) a MOL literenként bruttó 31 forint 75 fillérrel megemelte a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzin ugyancsak 31,75 forinttal drágult. Ennek hátterében az áll, hogy a hatósági áras üzemanyag jogszabályi eltörlésével a jövedéki adó is visszaugrott a 2021 őszi szintre, így az ár különbsége literenként 25 forint és annak az áfával súlyozott része (6,75 forint). A nagynyomású kútoszlopokra vonatkozó 100 literes mennyiségi korlátozás továbbra is érvényben van. Csatlakozzon Ön is a MOL-MKFE-kártyások kiemelt akciójához, mely év végéig meghosszabbodott!

A kormány kivezette a 480 forintos üzemanyagár-stopot

2023. december 6-án (kedden) 23:00 órai hatállyal a kormány megszüntette a lakossági tankolásokra vonatkozó 480 forintos literenkénti üzemanyagár-stopot. A fuvarozók tankolását illetően nem történt árképzési változás, azonban a hatósági áras üzemanyag eltörlésével a jövedéki adó automatikusan visszaugrott a 2021. őszi szintre, ami literenként 25 forintos emelkedés, valamint annak az áfája, tehát összesen 31,75 forintos drágulás.

Budai Vár: egyre kilátástalanabb a turistabuszok helyzete

Budai Vár: egyre kilátástalanabb a turistabuszok helyzete

A Budavári Önkormányzat megszigorította a turistabuszok behajtását: 2022. december 5. óta elviekben működik az engedély-kiadás, azonban kedvezőtlen szabályrendszeren és egy kitölthető űrlapon kívül semmi nem garantálja, hogy a buszt fel is engedik a várba.

Ünnepek előtt tarol igazán a fuvarpiaci maffia!

Ünnepek előtt tarol igazán a fuvarpiaci maffia!

...így tűnnek el komplett rakományok nyomtalanul

FIGYELMEZTESSE FUVARSZERVEZŐIT ÉS RENDSZERES MEGBÍZÓIT! — Év végéhez közeledve, a karácsony előtti hetekben mindig megszaporodnak a fehérgalléros fuvarpiaci bűncselekmények. A csalók rendszerint komplett rakománnyi csokoládét, húst és exkluzív élelmiszereket zsákmányolnak internetes adathalászattal és hamis tevékenységi engedélyekkel. Tájékoztatónk részletesen bemutatja az egyes kifinomult bűnözői módszereket, és kitér arra is, hogyan előzhető meg, hogy jóhiszemű megbízók, speditőrök és alvállalkozót kereső fuvarozók a maffia áldozatává váljanak.

Használja Ön is a Tachoscan Webet!

A Tachoscan Web révén gyorsan megjeleníthető a járművezetők munkaidő-ütemezésének archív és jelen állapota. A program kiértékeli a kihágásokat, és ezáltal láthatóvá válik az is, hogy egy-egy bírság jogos-e vagy jogtalan. A kiértékelést grafikus megjelenítés segíti.

Fokozott ellenőrzést a mezőgazdasági traktorok tankolására!

Fokozott ellenőrzést a mezőgazdasági traktorok tankolására!

FRISSÍTETT VÁLTOZAT — Arra kértük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy minden lehetséges eszközzel igyekezzen feltárni a jogosulatlan üzemanyagfelhasználással kapcsolatos gyakorlatokat, ideértve az engedély nélküli, így vélhetően veszélyes betárazásokat, a továbbértékesítéseket és a tehergépjárművekbe történő átfejtéseket is — áll az MKFE és NiT Hungary közös levelében, amelyet 2022. november 25-én küldtek meg a NAV elnökhelyettesének.

1. oldal / 351

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.