Ma Iván napja van.

Belföldi hírek

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, és veszélyhelyzetet van érvényben. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. 2021. június 23-tól megszűnt a belépő személyek ellenőrzése hazánk schengeni belső határain. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Megszűnt a határellenőrzés hazánk egyes határain

2021. június 23-án 00:00 órától megszűnt a belépő személyek ellenőrzése Magyarország schengeni belső határain. A szerb, horvát és román közigazgatási területekről érkezők pedig karanténkötelezettség és korlátozás nélkül léphetnek be hazánkba — tudatta közleményében a rendőrség, és egyben köszönetet mondott az állampolgároknak a türelmes várakozásért.

Érvényesség hosszabbítása ADR bizonyítványoknál

Érvényesség hosszabbítása ADR bizonyítványoknál

2021. február 25-től Magyarország is csatlakozott az M333 és M334 számú multilaterális egyezményhez, melyek szerint a 2020. március 1. és 2021. szeptember 1. között lejáró ADR oktatási bizonyítványok és tanúsítványok érvényessége 2021. szeptember 30-ig automatikusan meghosszabbodik.

2022-től digitalizálják a közlekedési vizsgáztatás ügymenetét

2022-től digitalizálják a közlekedési vizsgáztatás ügymenetét

2022 tavaszától egységes és központosított elektronikus rendszeren keresztül lehet közlekedési vizsgára jelentkezni — jelentette be 2021. június 21-én Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Szerdán ismét emelkednek a hazai üzemanyagárak

Szerdán ismét emelkednek a hazai üzemanyagárak

Előrejelzések szerint 2021. június 23-án (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 5 forinttal drágul a gázolaj. A benzinért ugyancsak 5 forinttal kell majd többet fizetni — értesültünk piaci forrásokból.

Fuvarozói tapasztalatokat gyűjtünk a schengeni külső határátkelőinkről

Fuvarozói tapasztalatokat gyűjtünk a schengeni külső határátkelőinkről

Az MKFE a közeljövőben többoldalú egyeztetést folytat a hatóságokkal az ellenőrzött (schengeni külső) határainkon tapasztalható átjutási problémák megoldásának ügyében. Kérjük tisztelt Tagjainkat, hogy szíveskedjenek megküldeni nekünk ezirányú tapasztalataikat!

Marad a magasabb olajár és az alacsonyabb jövedéki adó a 2021/III. negyedévben

Marad a magasabb olajár és az alacsonyabb jövedéki adó a 2021/III. negyedévben

Literenként 3,50 Ft a visszaigényelhető összeg

Közzétette honlapján a NAV a gázolajra vonatkozó, 2021. július 1. és szeptember 30. között Magyarországon irányadó jövedékiadó-mértéket, melyet a Brent kőolaj világpiaci árának napi, jegyzési átlagából számítanak. Ez alapján 2021 harmadik negyedévében nem változik a jövedéki adó szintje: marad a korábbi, literenkénti 110,35 forintos adómérték. Ezzel párhuzamosan a kereskedelmi gázolajként tankolt, visszaigényelhető jövedéki adótartam is a tavaszi hónapokéval azonos lesz: 2021-ben a júliusi, augusztusi és szeptemberi üzemanyag-vételezések után is literenként 3 forint 50 fillért lehet visszaigényelni.

1. oldal / 295

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.