Ma György napja van.

Belföldi hírek

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2024. április 24-én (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 8 forinttal csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzin ára most nem változott.

Pénteken csökkennek a hazai üzemanyagárak

Pénteken csökkennek a hazai üzemanyagárak

Értesüléseink szerint 2024. április 26-án (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 6 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára Magyarországon. A benzint bruttó 3 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyagkutak — tudtuk meg piaci forrásokból.

Április végi szünet a nyíregyházi irodánkban

Értesítjük a régió kedves Tagjait és Ügyfeleit, hogy a nyíregyházi irodánkban 2024. április 29-30-án (hétfőn és kedden) ügyfélszolgálati szünet lesz. Mivel május 1. (szerda) országosan is munkaszüneti nap, ezért a nyitás első napja május 2. (csütörtök) lesz.

Új rekord: 24 ezer gyorshajtó egy hét alatt itthon

KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG — Látványos számadatokkal zárult az Országos Rendőr-főkapitányság egyhetes sebességellenőrző akciója, melyet a hazai rendőrök a ROADPOL európai kampányához csatlakozva a magyarországi közúthálózaton végeztek 2024. április 15–21. között.

Szerdától olcsóbb lesz a gázolaj

Szerdától olcsóbb lesz a gázolaj

Értesüléseink szerint 2024. április 24-én (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 8 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára Magyarországon. A benzin ára most nem változik — tudtuk meg piaci forrásokból.

Haszonjárművek forgalomba helyezési folyamatának gyorsítása

Haszonjárművek forgalomba helyezési folyamatának gyorsítása

Az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz (ÉKM) és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumhoz (TFM) fordult az MKFE a haszongépjárművek közlekedési hatóságoknál történő forgalomba helyezésének gyorsítása érdekében, miután tagvállalkozásaink visszajelzése szerint országszerte problémát okoz, hogy az online foglalásoknál csaknem 1 hónapos időszakban nincsenek szabad időpontok.

Az ÉKM közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárának és a TFM hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárának megküldött levélben az MKFE leszögezi, hogy aggályosnak tartjuk, hogy a jelentős forrásigénnyel járó eszközök üzembe helyezését akadályozza az adminisztrációs feladatok és az ügymenet lassúsága.

„Az elmúlt időszakban több pozitív változás volt a járművizsgák tekintetében (pl. ügyfélkapus időpont foglalás, járműadatok előzetes megadása), de a megnövekedett igényeket továbbra sem tudják kezelni a vizsgaállomások, ezért kérjük gyors intézkedésüket – az erőforrások növelését, átcsoportosítását –, annak érdekében, hogy a közúti áru- és személyszállító vállalkozások késedelem nélkül forgalomba állíthassák eszközeiket” – áll a levélben, amelyet teljes terjedelmében IDE» kattintva olvashat el.

MKFE Kommunikáció

Uniós árukra is vonatkozik a mezőgazdasági termékek import-bejelentése!

Mint már beszámoltunk róla, 2024. április 16-tól egyes mezőgazdasági termékeket a hazánkba történő behozatal előtt be kell jelenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (NÉBiH) honlapján. A frissen kihirdetett kormányrendeletben felsorolt termékkörök akkor is bejelentéskötelesek, ha azokat bármely uniós tagállamból vagy más országból hozzák be Magyarországra, itthoni rendeltetési helyre. Frissítve: 2024. április 22.

Lezárások Budapesten: futóverseny és kerékpáros felvonulás

Főként a turistabuszos vállalkozásoknak, valamint a főváros áruellátását biztosító teherautósoknak fontos hír, hogy az előttünk álló, 2024. április 20-21-i hétvégén több tavaszi szabadidős programot is szerveznek Budapesten a kikapcsolódni vágyóknak: most rendezik meg a Vivicittá futóversenyt és az „I Bike Budapest” kerékpáros felvonulást is, ezért a fővárosban mintegy 60 útszakaszon kell forgalomkorlátozásokra számítani. A pesti alsó rakpartot emellett szokásos módon a gyalogosok és kerékpárosok veszik birtokba, valamint a köztisztasági vállalatok is nagy járműflottával végzik tavaszi nagytakarításukat a legforgalmasabb közlekedési csomópontokban.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2024. április 19-én (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 6 forinttal csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzin ára most ellentétes irányban mozog: ezt bruttó 7 forinttal drágábban kapják a hazai töltőállomások.

1. oldal / 411

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.