Ma Vencel napja van.

Belföldi hírek

Októbertől a NÚSZ-irodák már nem árulnak OBU-t

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgáltati irodáiban 2023. október 1-jétől már nem lesz lehetőség fedélzeti eszközt vásárolni. Ezek beszerzését az auditált bevallási közreműködő partnerek tudják intézni, illetve az MKFE-ben is lehet vásárolni.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2023. szeptember 29-én (pénteken) 00:00 órától csekély mértékben csökkenti a gázolaj nagykereskedelmi árát. A MOL-MKFE-kártyát használó saját számlás szállító vállalkozásoknak (flottaárasok) ez literenként bruttó 3 forintos árcsökkenést jelent, míg a díj ellenében fuvarozók bruttó 4 forintos könnyítéssel számolhatnak. A benzint bruttó 6 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyagkutak.

Budai Vár: ha a buszos magasságkorlátozásról szóló határozatot kap

Budai Vár: ha a buszos magasságkorlátozásról szóló határozatot kap

A közelmúltban sokat foglalkoztunk a turistabuszosok gondjaival a Budai Várban. A személyszállító vállalkozásokat nemcsak a bonyolult behajtási procedúra hátráltatja, hanem akadályt jelent a 3,65 méteres magasságkorlátozás is, ami miatt a magasabb buszok üzembentartói nem tudnak engedélyért folyamodni. 2023. szeptember végén a rendőrség elkezdte kézbesíteni határozatait a magasságkorlátozás megszegőinek. A magasságkorlátozás megszegéséért a pénzbírság mellett büntetőpontot is kirónak, hiszen a KRESZ értelmében ez szabálysértés. Írásunkban összefoglaljuk, milyen jogi lehetőségeik vannak az érintett buszos vállalkozóknak.

Októberi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2023

... a kamionstop őszi rendje szerint

Magyarországon a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti nehéz-tehergépjárművek forgalomkorlátozása október szombatjain éjjel 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként (ill. a nemzeti ünnepen) 22:00 óráig tart. A tilalom mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban közlekedőkre és az összes környezetvédelmi osztályba tartozó nehéz-tehergépjárműre vonatkozik. Az államhatártól a telephelyig hazagurulni nem lehet, mert az a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra áll fent.

Pénteken csökkennek a hazai üzemanyagárak

Pénteken csökkennek a hazai üzemanyagárak

Értesüléseink szerint 2023. szeptember 29-én (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 4 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára Magyarországon. A benzint bruttó 6 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyagkutak  — tudtuk meg piaci forrásokból.

Korrekt, átlátható útdíjrendszert sürgetnek a közúti személy- és áruszállítók

Korrekt, átlátható útdíjrendszert sürgetnek a közúti személy- és áruszállítók

Annak ellenére hirdeti ki a Kormány az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló NFM rendelet módosító rendeletét, hogy annak számos pontjára vonatkozóan fogalmaztak meg észrevételeket a szakmai érdekképviseletek. A hazai személy- és áruszállító vállalkozásokat tömörítő érdekképviseletek ismét tiltakoztak az egyoldalúan meghozott, a szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó döntések ellen, s leszögezik, hogy az útdíjrendszer átalakításából fakadó drasztikus díjemelés egyértelműen veszélyezteti a kormányzat infláció elleni törekvéseit, ráadásul kisvállalkozások százait sodorja kritikus helyzetbe.

Hétvégi program Ikarus-rajongóknak

2023. szeptember 30. – október 1. hétvégéjén a budapesti Aeropark területén rendezik meg az V. Ferihegyi Ikarus Találkozót, mely számos különlegességgel, meglepetéssel és nosztalgia-élményutazással várja az Ikarus autóbuszgyár és a magyar világmárka történetének rajongóit.

Magas olajár, változatlan jövedéki adó és 3,5 Ft visszaigénylés 2023/IV. negyedévben

Magas olajár, változatlan jövedéki adó és 3,5 Ft visszaigénylés 2023/IV. negyedévben

Literenként 3,50 Ft a visszaigényelhető összeg

A NAV közzétette honlapján a Brent kőolaj hordónkénti világpiaci árának napi, jegyzési átlagárát (84,537 USD), melyből Magyarországon a következő tárgynegyedévre (2023. október 1. — december 31.) irányadó jövedékiadó-mértéket számítják. Ez alapján 2023 negyedik negyedévében nem változik a jövedéki adó szintje, így az változatlanul 110 forint 35 fillér. A kereskedelmi gázolajként tankolt, visszaigényelhető jövedéki adótartamot illetően sem történt változás: a visszaigényelhető összeg további értesítésig az eddigi hónapokéval azonos: 2023/IV. negyedévében is literenként 3 forint 50 fillért lehet visszaigényelni.

1. oldal / 385

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.