Ma Gellért, Mercédesz napja van.

Belföldi hírek

Kezdeményezzük a 2022-es magyar útdíjak hivatalos kihirdetését

Kezdeményezzük a 2022-es magyar útdíjak hivatalos kihirdetését

Az MKFE kezdeményezi a jövő évi magyar útdíjtáblázat minél előbbi hivatalos kihirdetését, hogy a fuvarozók és az ellátási lánc további szereplői tervezni tudják a 2022-es pénzügyi évüket.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, és veszélyhelyzetet van érvényben. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. 2021. június 23-tól megszűnt a belépő személyek ellenőrzése hazánk schengeni belső határain. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Autóbuszosok, figyelem: forgalomcsillapítás Budapesten!

Autóbuszosok, figyelem: forgalomcsillapítás Budapesten!

Felhívjuk az autóbuszos személyszállító vállalkozások figyelmét arra, hogy a budapesti Blaha Lujza téri munkák részleges befejezése után a közlekedés számára visszaadott egy-egy forgalmi sáv miatt a VII. kerületben újra forgalomcsillapítást vezettek be. Lezárták a Wesselényi utca (Klauzál tértől) és a Dohány utca (Nagy Diófa és Nyár utca között) egy-egy szakaszát!

Marad a magasabb olajár és az alacsonyabb jövedéki adó 2021 utolsó negyedévében

Marad a magasabb olajár és az alacsonyabb jövedéki adó 2021 utolsó negyedévében

Literenként 3,50 Ft a visszaigényelhető összeg

Közzétette honlapján a NAV a gázolajra vonatkozó, 2021. október 1. és december 31. között Magyarországon irányadó jövedékiadó-mértéket, melyet a Brent kőolaj világpiaci árának napi, jegyzési átlagából számítanak. Ez alapján 2021 negyedik negyedévében nem változik a jövedéki adó szintje: marad a korábbi, literenkénti 110,35 forintos adómérték. Ezzel párhuzamosan a kereskedelmi gázolajként tankolt, visszaigényelhető jövedéki adótartam is a tavaszi-nyári hónapokéval lesz azonos: 2021-ben az októberi, novemberi és decemberi üzemanyag-vételezések után is literenként 3 forint 50 fillért lehet visszaigényelni.

Szerdán emelkednek a hazai üzemanyagárak

Szerdán emelkednek a hazai üzemanyagárak

Előrejelzések szerint 2021. szeptember 22-én (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 7 forinttal emelkedik gázolaj ára. A benzinért előreláthatólag bruttó 2 forinttal kell többet fizetni — értesültünk piaci forrásokból.

Tudnivalók a hitelmoratórium ismételt meghosszabbításáról

Tudnivalók a hitelmoratórium ismételt meghosszabbításáról

Mint a hazai médiumok hírül adták, a kormány bejelentette a hitelmoratórium további meghosszabbítását. Az erről szóló kormányrendeletet 2021. szeptember 15-én hirdették ki. Egyesületünk és társ-érdekképviseletünk ugyanakkor levélben fordult az illetékesekhez annak érdekében, hogy a kedvezménnyel a turistabuszos vállalkozások is minél nagyobb számban élni tudjanak.

Kelet-Európai Intermodális Konferencia — 2021. október 14-15.

Kelet-Európai Intermodális Konferencia — 2021. október 14-15.

Egy nap, ahol az intermodális fuvarozás a téma, ahol világszínvonalú újdonságokat ismerhetünk meg, ahol megtalálják egymást a szakemberek, ahol kérdezhetünk és választ kapunk, ahol szakmailag egy nyelven beszélünk, ahol értjük egymást, és ahol tervezünk és tanulunk, ahol perspektívát, jövőképet, kapaszkodókat kaphatunk, hogy hogyan tovább.

1. oldal / 304

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.