Ma Timót napja van.

Belföldi hírek

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, november 11-től pedig újra veszélyhelyzetet hirdetett 90 napos időszakra. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. Személyforgalomban (további intézkedésig) fő szabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a személyforgalomban utazó magyar állampolgároknak pedig 10 napos házi karantént kell letölteniük (a korábbi 14 helyett), vagy két negatív teszteredeményt kell készíttetniük Magyarországon. A kijárási korlátozás alatt használható munkáltatói igazolásminta lejjebb görgetve több nyelven is letölthető. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

BIREG: a kihirdetett jogszabály módosítását kéri az MKFE

A BIREG jogszabály kihirdetése 2020. december 31-én megtörtént », a rendszerhez tartozó webes felület azonban inaktív. Egyelőre az sem ismert pontosan, hogy konkrétan mely fuvarfeladatoknál és milyen kritériumok esetén kötelező a BIREG használata. A jogszabályból azonban arra lehet következtetni, hogy  – ellentétben az eredeti érdekképviseleti javaslattal – a BIREG hatálya nem csak az engedélyhez kötött (CEMT vagy Bilat) nemzetközi áruszállítási műveletekre, hanem a tisztán közösségi engedéllyel végzett fuvarokra is kiterjed. Az MKFE - előzetesen egyeztetve az ITM államtitkárával - a jogszabály finomítására tesz javaslatot, annak érdekében, hogy ne sérüljön az EU-n belüli szolgáltatások szabadságának kritériuma, és valóban a fuvarozók érdekeit szem előtt tartó, a jogkövető vállalkozásokat támogató rendszer valósuljon meg.

A BIREG REGISZTRÁCIÓS FELÜLET 2021. JANUÁR 20. ÓTA - IDŐSZAKOS AKADOZÁSSAL - ELÉRHETŐ AZ ALÁBBI LINKEN:

https://bireg.gov.hu/bireg/#/account/login

KÉRJÜK, KEZDJE MEG A CÉGREGISZTRÁCIÓT! BÍRSÁGOLÁS JANUÁR VÉGÉIG NINCS! RÉSZLETEK »

TOVÁBBRA IS VÁRJUK AZ ITM ÉS AZ MKFE ALÁBB RÉSZLETEZETT EGYEZTETÉSE ALAPJÁN ELŐKÉSZÍTETT MÓDOSÍTOTT JOGSZABÁLY KIHIRDETÉSÉT A MAGYAR KÖZLÖNYBEN

Január 20-tól elindult a havi, éves és negyedéves jövedékiadó-visszaigénylés

Január 20-tól elindult a havi, éves és negyedéves jövedékiadó-visszaigénylés

Mint minden évben, úgy 2021-ben is fontos dátum január 20. azoknak, akik nagykategóriás járműveik után kereskedelmi gázolaj jövedékiadó-visszatérítést kívánnak kérni a NAV-tól. Ez ugyanis olyan kezdő határnap az évben, amikor az elmúlt hónapot, a legutóbbi tárgynegyedévet és az egész tárgyévet követő 20. nap egybeesik, így a tankolások utáni visszaigénylés a három közül bármelyik időszakra vonatkoztatva megindítható.

Budapesti teherforgalmi behajtás — 2021

Budapesti teherforgalmi behajtás — 2021

2021. január 1-jétől kisebb változások történtek a fővárosi teherforgalmi ügyintézésben, azonban ezek nem érintik a több éve rendszeresített behajtási rendet, az övezeteket, sem pedig az engedélyeztetés módját. Használja Ön is a budapesti teherforgalmi tudnivalókat tartalmazó kisokosunk menüpontját, melyet honlapunkon a 2021-re vonatkozó tudnivalókkal frissítettünk!

Vegyen részt az MNB konjunktúra-kutatásában!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendszeres konjunktúra-felmérést végez a hazai vállalatok körében, hogy hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok alakulásáról. Ezt szolgálja az az önkéntes és anonim kérdőív is, melyet a jegybank — egyesületünkön keresztül — a fuvarozó vállalkozásoknak ajánl figyelmébe.

Harmadik országos gépjárművezetők ügyintézésének ideje

Harmadik országos gépjárművezetők ügyintézésének ideje

A harmadik országos gépjárművezetők munkába állásának gyorsítása érdekében az ügyintézési idő csökkentését kéri az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetőjétől az MKFE.

Szerdán kissé drágulnak a hazai üzemanyagok

Szerdán kissé drágulnak a hazai üzemanyagok

Előrejelzések szerint 2021. január 20-án (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 2 forinttal drágul a gázolaj. A benzinért bruttó 3 forinttal kell majd többet fizetni — értesültünk piaci forrásokból.

1. oldal / 280

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.