Ma Örs, Stella napja van.

Belföldi hírek

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


2020. június 18-án 00:00 órakor véget ért a veszélyhelyzet, melyet a magyar kormány még március 11-én rendelt el. Az EU tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, norvég és izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére, és a magyar állampolgárok is mentesülnek a karantén-kötelezettség alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás  a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell.

 Figyelem! Június 1-jétől Magyarországon visszaálltak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai!

Magyarországon a június 27-28-i hétvégén visszaáll a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás (kamionstop) rendje!

A hivatalos tájékoztatókat változatlanul a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

A járványhelyzettel kapcsolatos új jogszabályokkal bővült a jogszabálygyűjteményünk

Egyesületünk tagjainak mindennapos munkavégzését segíti a 2019 tavaszán megújult Jogszabálygyűjtemény menüpontunk, mely az árufuvarozásra és a személyszállításra vonatkozó hazai és uniós törvények, rendeletek és irányelvek tematizált linkgyűjteménye. Minthogy valamennyi tagunk vállalkozását igen szorosan érinti az újtípusú koronavírussal kapcsolatos járványügyi helyzet és az ennek kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet, jogszabálygyűjteményünket (21. témakörként) immáron kiegészítettük a koronavírussal kapcsolatos jogszabályok felsorolásával és a szakmát érintő rendeletek rövid tartalmi ismertetésével is, melyet 2020. július 13-án ismét frissítettünk.

Forgalomkorlátozás és lezárás a Hősök terén

A Városliget Zrt. tájékoztatása szerint 2020. július 17-én és 18-án altisztavatási ünnepség miatt forgalomkorlátozásra és lezárásokra kell számítani a Hősök terén. A jelzett időszakban lezárják a Hősök terén át vezető utakat, továbbá az Olof Palme sétányt a Műcsarnok körüli teljes szakaszán, és a Műcsarnok és a Dózsa György út között található autóbusz parkolót is.

Logisztikai tréningek az MLE-nél

A Magyar Logisztikai Egyesület 2020. nyarán oktatási tevékenységének fókuszába helyezte az interaktív szakmai tréningeket, a logisztikai szektor széleskörű elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakértőinek vezetésével.

A turistabuszok újraindításának higiéniai feltételei

A veszélyhelyzet feloldását követően megnyílt a lehetőség a különjárati autóbuszos szolgáltatások újraindítására. A turistabuszokon immár nincs szociális távolságtartási és maszkviselési kötelezettség, és életkori korlátozás sem. Rendkívül fontos azonban a cseppfertőzéssel terjedő koronavírus-megbetegedések további megakadályozása — hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ képviseletében dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki egy vállalkozó által feltett kérdéssorra válaszként a turistabuszok üzemeltetőinek és utasainak vázlatpontokba szedett, külön tájékoztatót is figyelmükbe ajánl.

Törzskúti változások a MOL-nál

A veszélyhelyzet visszavonásával a MOL megszünteti a korábbi 2 extra törzskúti kedvezményt 2020. július 1-jétől

A veszélyhelyzet visszavonását követően, 2020. július 1-jétől a MOL megszünteti a márciusban (a tranzitútvonalakhoz kapcsoltan kijelölt) két üzemanyagtöltő állomás — Kecskemét M5-ös jobb (Szeged felé) és Rekettyés M3-as jobb (Nyíregyháza felé) — prémium törzskúti besorolását.

Június 27-28-tól újra kamionstop Magyarországon! — Részletek

EMLÉKEZTETŐ — mint hírül adtuk: a veszélyhelyzet három és fél hónapos időszaka után 2020. június 27-28-tól újra visszaáll a hétvégi és ünnepnapi kamionstop megszokott rendje Magyarországon. A 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása június utolsó szombatján 22:00 órakor kezdődik, és vasárnap 22:00 óráig tart. A kamionstop a hazai utakon az összes környezetvédelmi kategóriába tartozó járműre, illetve belföldi és nemzetközi forgalomban közlekedőkre egyaránt vonatkozik.

1. oldal / 261

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.