Ma György napja van.

Négy újabb átkelő nyílik meg a szlovák-magyar határon április 1-től a két ország valamelyikébe irányuló forgalom számára

Az ITM tájékoztatása szerint az Országos rendőrfőkapitány és szlovák kollégája – a külügyminiszterek egyeztetését követően – arról állapodott meg, hogy 2020. április 1-én, 06:00 órától négy újabb határátkelőt nyitnak meg a két országba irányuló áruszállítás előtt.

Az MKFE által tegnap kezdeményezett két határ mellett további kettő átkelő is megnyitásra kerül április 1-én 06:00-tól a tehergépjármű forgalom előtt, azzal a megkötéssel, hogy tranzit forgalmat nem bonyolítanak, csupán a két ország valamelyikébe irányuló szállítás célra engedélyezett az átlépés:

Vámosszabadi,
Somoskőújfalu,
Bánréve,
Sátoraljaújhely

Kérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy a szlovák-magyar viszonylatban végzett fuvarfeladataik során holnaptól ezeket az új átkelőket vegyék igénybe, ezzel csökkenhet a nemzetközi forgalmat bonyolító átkelők (Rajka, Hont, Tornyosnémeti) terheltsége, és rövidebb, zökkenőmentesebb határátlépésre számíthatnak a két ország közötti fuvarozás során.

A felek megállapodtak abban is, hogy a fenti időponttal Balassagyarmat határátkelő is megnyitásra kerül, kizárólag személyforgalom számára.

(Forrás: ITM)

MKFE Kommunikáció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.