Ma Gedeon napja van.

Intermodális szállítás az EKR-katalógusban

A vonatkozó jogszabály 2022. november 9-i változásával az intermodális szállítás bekerült az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerbe. Az MKFE kezdeményezésének köszönhetően a jövőben nemcsak a gépjárműcsere és a rendszeres gumiabroncsnyomás-ellenőrzés esetén, hanem immár az intermodális szállításból eredő energiamegtakarítás után is bevételhez lehet jutni az auditálással meghatározott energiamegtakarítás értékesítésével.


Az MLSZKSZ októberi konferenciáján az MKFE Elnöke, Barna Zsolt hangsúlyozta, hogy megbízói oldalról egyre erősebb az igény a zöld megoldásokra, köztük az intermodális szállításra. Ennek kapcsán jelezte, hogy az MKFE szorgalmazza az energiahatékonysági rendszer kibővítését, ami támogathatja és ösztönzi is az intermodális szállításban résztvevő fuvarozó vállalkozásokat. A jogszabály-módosítást megelőző szakmai munkában az MKFE is becsatlakozott, véleményezte az energiahatóságnak beküldendő szakmai anyagot. A végfelhasználási energiamegtakarítással kapcsolatos adatszolgáltatásról szóló 17/2020. (XII. 21.) MEKH rendelet legutóbbi, az MKFE által kezdeményezett módosítását november 4-én hirdették ki, amely 2022. november 9-i hatálybalépéssel emelte be a jogszabály 1. mellékletébe egyebek mellett az intermodális szállításokat.


Az Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2022. november 10-én megjelent tájékoztatását ITT » olvashatja.


Az MKFE Szolgáltató Kft. partnere, az NRGMarket Plus Kft. kedvezménnyel nyújt tanácsadó és audit szolgáltatást MKFE-tagoknak. Bővebb információkat IDE » kattintva olvashat.


MKFE Kommunikáció


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.