Ma Hajnalka napja van.

Változás december 1-től a záhonyi határ ukrán oldalán

A Csop-Záhony határátkelőn tapasztalt hosszú várakozási idők okán a korábbi egyeztetések és érdekképviseleti lépések után november elején levélben fordult az MKFE az ukrán társegyesülethez (ASMAP Ukrajna), azzal a magyar hatóságokkal előzetesen egyeztetett javaslattal, hogy szervezzenek meg ukrán részről egy tárgyalást az érdekképviseletek és a hatóságok bevonásával.


Mivel írásos válasz a megkeresésre mindeddig nem érkezett, Tóth István információs referens a hétvégén újabb levelet írt az ukrán egyesületnek, majd a mai napon telefonon is egyeztetett a kérdésről az ottani illetékesekkel.

A telefonos megkeresés alapján kiderült, hogy megkezdődött, és jelenleg zajlik a teljes ukrán vámrendszer szervezeti átalakítása. Az új rendszer 2019. december 1-től fog üzemelni, a változás pontos részleteiről egyelőre nincsenek információk. Az ASMAP álláspontja szerint az átalakítás eredményeként javulás várható.

Az ASMAP a rendszerszintű átalakítás mellett is kész megszervezni az MKFE által kezdeményezett többoldalú egyeztetést is, de álláspontuk szerint ennek akkor lesz létjogosultsága, ha már felállt, és működik az új rendszer, hogy annak tapasztalatairól is lehessen tárgyalni.

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.