Ma Csongor napja van.

Osztrák-olasz határ: hétvégi útlezárás az A13-as autópályán

2020. október 17-18-án (szombaton és vasárnap) Ausztriában lezárják az A13-as (Brenner) autópálya déli szakaszát a kamionforgalom elől, mert az olasz államhatár közelében hídépítési munkákat végeznek — közölte az ASFINAG, az osztrák közutak kezelője.


Bár egyes fuvarozói szakportálokon olvasható híradások szerint a pályazár eredetileg október négy hétvégéjét is érintené, az ASFINAG sajtószóvivője egyesületünk kérdésére azonban megerősítette: a most következő, október 17-18-i hétvégén a kivitelező szeretne elkészülni a munkával; a mostani lezáráson túl tehát csak abban az esetben lesz szükség további forgalomkorlátozásokra október többi hétvégéjén, ha a mostoha időjárás esetleg meghiúsítaná az építkezés befejezését.


Mint a társaság illetékese részletezte: az építkezés a Brenner-autópálya osztrák-olasz határhoz közeli szakaszán, a lueg-i hídon (Luegbrücke) zajlik, ezért 2020. október 17-én (szombaton) 17:00 óra után a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárműveket a rendőrök mindkét irányban leterelik, és parkolóhelyekre irányítják. A pályazár október 18-án (vasárnap) 08:00 óráig tart. A szakemberek bíznak abban, hogy az építkezés nem fog bonyodalmat okozni a teherforgalomban, ugyanis Ausztriában szombaton délután 15:00 órakor eleve kamionstop lép életbe, így csak a kivételt élvező szállítmányokkal közlekedőknek kell kellemetlenségekkel szembesülniük.


Olaszországban, a határ túloldalán, a Brenner-sztrádához csatlakozó A22-es autópályán a fenti munkavégzés miatt szintén megtiltják a kamionok közlekedését. Olasz oldalon Vipiteno városánál terelik le a kamionokat; az olasz szakaszon szombaton 16:30-kor kezdődik a forgalomkorlátozás, és vasárnap reggel 08:00-ig tart.


A fenti korlátozások mindkét országban a romlandó áruval és élőállattal közlekedő tehergépjárművekre is vonatkoznak.


Az építkezés időtartama alatt a Rail Cargo Group – ÖBB a közúti fuvarozóknak vasúti transzfert biztosít a Brennersee és Wörgl között mindkét irányban. Foglalási lehetőség a rola.at portálon található.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.