Ma Valéria napja van.

A spanyol gazdák is elkezdték lezárni az utakat

2024. február 8-i jelentések szerint Spanyolország-szerte is nagy a mozgolódás a mezőgazdasági gazdák körében, akik traktorjaikkal tiltakozó megmozdulásokba kezdtek. Csütörtök délutánra már 20 - 30 helyen emeltek úttorlaszokat. Egyes utakon négy sávban álltak le a traktorokkal, másutt gumiabroncsokból álló halmokat gyújtottak fel.


Hatalmas torlódások alakultak ki Katalónia, Valencia, Kasztília-La Mancha, Andalúzia, Aragónia, Murcia, Extremadura tartományok legfontosabb közlekedési útvonalain, emellett fennakadásokat jelentettek a nagyobb tengeri kikötőkbe vezető utakról. Mivel a gazdák több helyen önálló akcióba kezdtek, valamint alulról szerveződő, bejelentés nélküli demonstrációkat indítottak, ezért a spanyol csendőrség hat embert őrizetbe vett, több száz tiltakozó gazda ellen pedig pénzbírságot alkalmazott.


A közúti közlekedés ellehetetlenülése miatt a spanyol fuvarozói érdekképviseletek a közlekedési minisztériumhoz fordultak segítségért, valamint arra kérték a gazdákat, hogy ne ejtsék „túszul” a közúti szállítást, mert a megmozdulások legnagyobb vesztesei a közúti fuvarozók és gépjárművezetőik lesznek.


A gazdatüntetések miatt Spanyolországban is fennakadások, közlekedési nehézségek adódnak. A fuvarozóknak meghosszabbodott menetidővel és kényszerpihenőkkel kell számolniuk. Spanyolország pillanatnyi forgalmi helyzete térképen:

infocar.dgt.es »

dgt.es »

a hirdado.hu képes jelentése (2024. február 7., este) »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.