Ma Ervin napja van.

Záhony: a határátlépés gyorsítását kérik, és újabb kétoldalú egyeztetést kezdeményeznek az érdekképviseletek

Az elmúlt napokban újra kritikusan hosszú várakozási idők miatti azonnali beavatkozást, valamint a problémák kezelését hosszú távon is megoldó kétoldalú egyeztetések folytatását kérik az érdekképviseletek az ORFK, a NAV valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium illetékeseitől.


A 72 órás, vagy azt meghaladó várakozási idők haladéktalan csökkentését, az indokolatlan torlódás megszüntetését kérik az érdekképviseletek a Bakai Kristóf Péter szakfőigazgatónak és Halmosi Zsolt rendészeti országos főkapitány-helyettesnek címzett levelükben. Az érdekképviseletek rámutatnak, hogy „a higiéniás feltételek hiánya a gépjárművezetők számára a járványhelyzetben a szokásosnál is nagyobb kockázatot jelent, ezért különösen indokolt a kamionok beléptetésének – az ukrán féllel összehangolt módú – azonnali felgyorsítása”.

A magyar-ukrán határ átjárhatóságának javítása érdekében az MKFE és a NiT Hungary a februárbanl megkezdett, majd szeptember 9-i magyar-ukrán vegyesbizottsági ülésen is napirendre került kétoldalú egyeztetések folytatását, és egy kimondottan a határhelyzettel foglalkozó ülés összehívására is javaslatot tettek. A dr. Sors Lászlónak, a  Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkárának és Kiss-Parciu Péternek, a Külgazdasági és külügyminisztérium határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárának küldött levelükben az érdekképviseletek a határforgalmi vegyesbizottsági ülés mielőbb összehívását, és olyan kérdések tárgyalását kérik, mint a Beregsurány-Luzhanka határátkelő ukrán oldali részének sürgető fejlesztése, valamint a tervben lévő Beregdaróc–Beregdéda teherforgalmi határátkelő létesítése.

A leveleket az alábbi linkekre kattintva olvashatja el teljes terjedelmében:

Záhony azonnali forgalomgyorsítás »

Vegyesbizottsági ülés kezdeményezése »


MKFE Kommunikáció


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.