Ma Adalbert napja van.

Szélsőséges időjárási jelenségek augusztus utolsó napjaiban

2023. augusztus 28-29-re Dél-Németországban, Szlovéniában, Ausztriában és Szlovéniában vörös időjárási figyelmeztetést léptettek életbe a várható heves esőzések miatt, Svájc magasabban fekvő részein havazásra is számítanak. Mindeközben Dél-Magyarországon és Szerbiában rendkívüli hőség miatt van érvényben legmagasabb fokozatú riasztás.


Az Alpok országaiban 70–180 mm esőre számítanak. Svájcban 2 ezer méteres tengerszint alatt havazhat. Olaszországban szintén vörös figyelmeztetés van érvényben szélsőséges időjárási körülmények miatt. A közlekedőknek ezekben az országokban kidőlt fákra, letört ágakra, vízzel elárasztott területekre kell készülniük. Az Alpok területén földcsuszamlások lehetségesek.


Dél-Magyarországon és Szerbiában 38 C körüli hőmérsékletre kell készülni.


Fuvareszközeivel válasszon erdőktől, fáktól távol lévő biztonságos területet, parkolóhelyet! Nagy járművekkel ne hajtson be vízzel elárasztott területekre, mert az eső a burkolatot alámoshatja, és az út beszakadhat a nehéz járművek súlya alatt. Ne parkoljon felázott útpadkán, mert a jármű jobb oldala megsüllyedhet, a jármű felborulhat!


forrás: meteoalarm.org


 


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.