Ma Adalbert napja van.

Október 26-i korlátozások az olasz-osztrák határnál (2023)

Az előző évi gyakorlathoz hasonlóan a 2023. október 26-ra eső osztrák ünnepnappal és közlekedési tilalommal párhuzamosan az olasz Bolzano tartomány idén, 2023-ban is kamionstopot rendel el ugyanabban az időben Olaszországban, Vipiteno (németül Sterzing) és az olasz-osztrák határ között az alábbiak szerint.


2022. október 26-án (csütörtökön) 00:00 órától 22:00 óráig közlekedési tilalom lép életbe az A22-es autópályán, az olasz oldalon Vipiteno (Sterzing) és az olasz-osztrák határ (Brenner) közötti olasz szakaszon mindazon 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárművekre, melyek északi irányban, Ausztria felé haladnak. A tehergépjárműveket a csendőrök a SA.DO.BRE/Campo di Trens parkolóba terelik.


A tilalom nem vonatkozik a szokásos mentességi körre: élő állat, romlandó élelmiszer, hús, tej, hűtőberendezések javítása, közúti-vasúti kombinált fuvarozás (foglalást kell bemutatni, mely tartalmazza a jármű rendszámát vagy a lefoglalt vasúti szerelvény indulásának dátumát, időpontját) stb.


Ezen a napon Ausztriában 00:00 - 22:00 óra között az ország teljes területén közlekedési korlátozás lesz érvényben.


olasz rendelet »

naptár szerint beállítható olasz forgalomkorlátozások Bolzano tartományban »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.