Ma Konrád, Tivadar napja van.

Belorusszia délkeleti részén tovább tart a nyári tengelysúly-korlátozás

Belorusszia Gomel régiója — az aszfaltburkolat védelmére tekintettel — 2019. szeptember 10-ig meghosszabbította a nyári időszakra vonatkozó tengelyterhelés-korlátozást.


Az eredetileg 2019. május 23. és augusztus 31. közötti nyári szezonra elrendelt korlátozás tehát Belorusszia délkeleti, Gomel régiójában idén szeptember 10-ig lesz érvényben. Lényege, hogy a 6 tonna tengelyterhelést meghaladó tehergépjárművek 11:00 órától 20:00 óráig az aszfaltburkolatú főutakon nem közlekedhetnek, ha a levegő nappali hőmérséklete meghaladja a 25 C-ot. A tilalom a Minszk és Gomel közötti M5-ös útra, valamint a lenti kivételekre nem vonatkozik.


A korlátozás az üres járművekre is érvényben van! Az időszakos tilalmat kitáblázzák, és a kamionoknak parkolókat jelölnek ki. A tilalom megsértése bírsággal járhat.


Kivételek:

a díjfizetésre kötelezett útszakaszon közlekedő járművek

személyszállítást, élőállat-szállítást, virágszállítást végző járművek, továbbá ha a rakomány humanitárius segély, aszfalt és aszfaltbeton keverék, veszélyes áru, gabona, állati takarmány, magvak, műtrágya, tej és tejtermékek, valamint a speciális hűtő- és tartályos kamionok, ha a rakományuk különleges hőmérsékletet vagy egészségügyi feltételeket igényel

az állati eredetű hulladékot megsemmisítésre és/vagy feldolgozásra szállító járművek

a közforgalmú utak fenntartását, építését, javítását végző járművek

katasztrófavédelemmel kapcsolatos szállítmányok, a közúti balesetek következményeinek elhárítását végző járművek

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.