Ma Adalbert napja van.

Óránkénti 145 kilométeres széllel érkezett a Poly német és holland területre

2023. július 5-re (szerdára) vörös, azaz legmagasabb szintű riasztási fokozatot léptettek életbe a meteorológusok Észak-Németországban, valamint Hollandia és Lengyelország tengerpart menti területein, mert orkánerejű széllökésekre kell számítani.


A Poly névre keresztelt ciklon szerda reggel csapott le Hollandiára. Az országi nyugati partszakaszán 145/h-s széllökést is mértek. A szél fákat döntött ki és kamionokat borított fel. Több helyütt a vasúti közlekedést is korlátozni kellett. A kelet felé tartó ciklon miatt Hollandia, Németország és Lengyelország egész területén vörös vagy narancssárga fokozatú riasztás van érvényben. Az ítéletidő szerdán későéjjel vagy csütörtökön hajnalban éri el a lengyel tengerpartot.


A közlekedőknek útra dőlt fákra, letört ágakra, leszakadó felsővezetékekre, lehulló épületelemekre kell számítaniuk. A magas járműveknek az erős szél iránytartási, menetstabilitási bizonytalanságot okozhat. A forgalmas északi kikötőkben (Bréma, Hamburg, Lübeck, Rotterdam, Amsterdam stb.) a tengeri kompjáratok indítását és fogadását elhalaszthatják vagy felfüggeszthetik. Az amsterdami reptéren több száz légijáratot töröltek.


A járművezetőknek a parkoláshoz tanácsos épületektől és fáktól távolabb fekvő területet választaniuk.


Források: meteoalarm.org, weerplaza.nl, wetter.de, imgw.pl

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.