Ma Csongor napja van.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, és veszélyhelyzetet van érvényben. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. 2021. június 23-tól megszűnt a belépő személyek ellenőrzése hazánk schengeni belső határain. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!


A fenti linken folyamatos frissül a határátkelőhelyek listája. A kis ikonokra való kattintás ad információt arról, hogy mely határátkelőhelyeken haladhat a forgalom, és milyen feltételekkel.

munkáltatói igazolás (kitölthető formanyomtatvány elérhető innen)

AZ ANNEX3 (EU-S BELSŐ HATÁROK ÁTLÉPÉSÉHEZ) ÉS KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSJHOZ AJÁNLOTT MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS LETÖLTHETŐ:
magyarul
      angolul        németül      más nyelveken

ÉJSZAKAI KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ALATT HASZNÁLANDÓ MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS HIVATÁSOS GÉPKOCSIVEZETŐK MUNKÁBA JÁRÁSA, MUNKÁBÓL HAZATÉRÉSE VAGY MUNKAVÉGZÉSE CÉLJÁBÓL »

KÜLFÖLDI GÉPKOCSIVEZETŐK SZEMÉLYFORGALOMBAN TÖRTÉNŐ HATÁRÁTLÉPÉSÉHE: ÜGYINTÉZÉS INDÍTÁSA »


A járványhelyzet ideje alatt LEJÁRT IGAZOLVÁNYOK ÉS ENGEDÉLYEK ÉRVÉNYESSÉGÉNEK AUTOMATIKUS MEGHOSSZABBÍTÁSÁRA vonatkozó EU-s szabályok (Omnibus) »


A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK listája »


OIF ÜGYFÉLFOGADÁS 2020. JÚNIUS 15-TŐL »


⇓ FRISSÜLŐ HÍRFOLYAM - TOVÁBBI ORSZÁGINFÓKÉRT GÖRGESSEN LEJJEBB ⇓

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKFE weboldalán és egyéb információs felületein közölt hírek és adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!


Magyarország

MAGYARORSZÁGON ÉRVÉNYBEN VAN a kamionstop!


március 7., hétfő, 17:00
Magyarország: 2022. március 7-től a kormány kivezeti a járványügyi korlátozásokat. Hétfőtől nem kell maszkot viselni az eddig előírt zárt terekben sem, tehát sem a tömegközlekedési eszközökön, sem az üzletekben. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások is. Részletek (koronavirus.gov.hu)

december 22., szerda, 16:45
Magyarország: miután a kormány 2022. június 1-jéig meghosszabbította Magyarországon a veszélyhelyzet, az okmányok érvényességi ideje is kitolódik. Így:

a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos
        a) 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy
        b) 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmány,
ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is, 2022. június 30. napjáig érvényes.

Fontos! A külföldi fuvarfeladatoknál minden esetben gondoskodni kell a magyar hatóság által kibocsátott okmányok megfelelő érvényességéről!

június 24., csütörtök, 10:15
Magyarország: 2021. június 23-án 00:00 órától megszűnt a belépő személyek ellenőrzése Magyarország schengeni belső határain — tudatta közleményében a rendőrség. A rendelkezés értelmében — állampolgárságtól függetlenül — immár személyforgalomban is korlátozás nélkül lehet belépni Magyarországra Szlovákiából, Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából és Romániából. (Az engedmények nem terjednek ki a légiforgalomra.) Részletes szabályok »

június 17., csütörtök, 15:05
 Magyarország: az MKFE kezdeményező levelére adott írásbeli válaszában dr. Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes közölte, hogy a jelenleg zárva tartó drávaszabolcsi határátkelőhelyet 2021. június 21-én (hétfőn) 08:00 órától megnyitják. Tovább »

április 7., szerda, 11:30
Magyarország: a Magyar Közlöny április 6-i számában a kormány kihirdette az 1/2021. (IV. 6.) BM határozatot, amely a két és fél milliomodik, első körben beadott védőoltás megtörténtével a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021 (III. 27.) Korm. rendelet hatályba léptetéséről szóló rendelkezéseket tartalmazza. A fuvarozókat kedvezően érinti, hogy április 7-től Magyarországon egyre több szolgáltatás lesz újra elérhető, az éjszakai kijárási tilalom a korábbi 20:00 óra helyett 22:00 órakor kezdődik, és az üzletek az eddigi 19:00 óra helyett 21:30-ig tarthatnak nyitva. A maszkviselés és a távolságtartás azonban változatlanul kötelező. A járványügyi korlátozásokat a kormány fokozatosan oldja. 

március 22., hétfő, 09:25
Magyarország: hosszabbítottak a védelmi intézkedések hatályán: a 2021. március 19-én megjelent 133/2021. (III. 19.) Korm. rendeletben foglaltak szerint, a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról, valamint a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló rendeletek hatályát 2021. március 29-ig meghosszabbították. A korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik.

március 12., péntek, 09:35
Magyarország:  egyesületünk többször és hangsúlyozottan kérte a szakminisztériumtól, hogy Magyarország oldja fel a március 15-i hosszú hétvégére eső kamionstopot. A szaktárcától mindeddig nem kaptunk választ. Amint bármilyen fejlemény történik ezügyben, haladéktalanul tájékoztatjuk a fuvarozókat. (Ha a feloldás megtörténne, az országos médiumok is hírül adják folyamatos hírblokkjaikban, mert a vonatkozó jogszabály ezt a tájékoztatási kötelezettséget is előírja a miniszter számára.)

március 5., péntek, 16:30
Magyarország: megjelent a Magyar Közlöny 36. száma, melyben kihirdették a harmadik járványhullám megfékezése érdekében hozott 104/2021-es kormányrendeletet a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról. A kormány 2021. március 8-tól járványügyi megszorításokat rendel el, azonban a szolgáltatószektorra vonatkozó korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik. A rendelet 6. § 1. bek. 2. pontja szerint a szigorítás alól kivétel a közlekedési és szállítási szolgáltatás. Az áruforgalom tehát szabadon haladhat a megszokott maszkviselési és higiéniai feltételekkel. Tovább a Magyar Közlönyre »

március 4., csütörtök, 12:20
Magyarország: a harmadik járványhullám megfékezése érdekében a kormány 2021. március 8 - 22. között szigorításokat rendelt el. Mint Gulyás Gergely csütörtökön bejelentette: a korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik. A részletszabályok várhatóan hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben. Tudnivalók »

március 1., hétfő, 16:00
Magyarország: a kormány 2021. március 16-ig meghosszabbította a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet hatályát.

2021. február 1., hétfő, 17:15
Magyarország:  a kormány 2021. március 1-ig meghosszabbította a 2020. november 11-től elrendelt járványügyi intézkedéseket, melynek leglényegesebb pontja, hogy este 20:00 és hajnali 05:00 óra között kijárási tilalom van érvényben. Az intézkedések továbbra sem érintik a teherforgalomban közlekedőket, viszont vonatkoznak mindazon hivatásos gépjárművezetőkre, akik az ország területén személyforgalomban közlekednek, rájuk a munkavállalókra érvényes szabályok irányadók. A munkavállalók változatlanul munkáltatói igazolással igazolhatják, ha éjszaka közforgalomban vesznek részt, vagy közterületen tartózkodnak.



MAGYARORSZÁG
További (korábbi) hírek Magyarországról ITT »



OLASZORSZÁG
További hírek Olaszországról ITT »



AUSZTRIA
További hírek Ausztriáról ITT »


  
SZLOVÉNIA, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA, MONTENEGRÓ
További hírek Szlovéniáról, Horvátországról, Szerbiáról és Montenegróról ITT »



SZLOVÁKIA, CSEHORSZÁG
További hírek Szlovákiáról és Csehországról ITT »


 
NÉMETORSZÁG, BELGIUM, HOLLANDIA, LUXEMBURG, SVÁJC
További hírek Németországról, Belgiumról, Luxemburgról, Svájcról ITT »


 
SPANYOLORSZÁG, PORTUGÁLIA, FRANCIAORSZÁG
További hírek Spanyolországról, Portugáliáról és Franciaországról ITT »


   
OROSZORSZÁG, UKRAJNA, FEHÉROROSZORSZÁG
További hírek Oroszországról, Ukrajnáról és Fehéroroszországról ITT »


 
ÉSZTORSZÁG, LETTORSZÁG, LITVÁNIA
További hírek Észtországról, Lettországról és Litvániáról ITT »



LENGYELORSZÁG
További hírek Lengyelországból ITT »



TÖRÖKORSZÁG
További hírek Törökországból ITT »



EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
További hírek az Egyesült Királyságból ITT »


   

DÁNIA, SVÉDORSZÁG, NORVÉGIA, FINNORSZÁG
További hírek: Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország ITT »


  
ROMÁNIA, BULGÁRIA, MOLDÁVIA, GÖRÖGORSZÁG, ALBÁNIA, MACEDÓNIA
További hírek: Románia, Bulgária, Moldávia, Görögország, Albánia, Macedónia ITT »



EURÓPAI UNIÓ - BRÜSSZEL

További hírek: Európai Unió - Brüsszel ITT »


   
ÜZBEGISZTÁN, KAZAHSZTÁN, TÜRKMENISZTÁN, AZERBAJDZSÁN, GRÚZ, KIRGÍZ, MONGÓLIA
További hírek Üzbegisztánról, Kazahsztánról, Türkmenisztánról, Azerbajdzsánról, Grúziáról, Mongóliáról ITT »



FORGALMI TÉRKÉPEK

FORGALMI TÉRKÉPEK — A koronavírus miatt elrendelt forgalomkorlátozásoknál is hasznos támasz lehet a fuvarszervezőknek az egyes európai országok pillanatnyi közlekedési helyzetét mutató interaktív, online  térképtárunk » .

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.