Ma Evelin, Fülöp napja van.

Külföldi hírek

Kedvező változás a TIR-EPD belorusz vámhatóság felé történő benyújtásánál

Tisztelt TIR felhasználó Fuvarozók!

Az IRU-tól kapott információk alapján a következőkről tájékoztatjuk Önöket:

A belorusz illetékes hatóságokkal és a BAMAP aktív részvételével folytatott folyamatos tárgyalásai eredményeképpen az IRU örömmel jelenti be, hogy a TIR-EPD immár sikeresen csatlakozik a nemzeti automatikus információs rendszerhez (OAIS). Ez lehetővé teszi a TIR-EPD-ben előállított elektronikus előzetes információk (EPI) közvetlen továbbítását a vámhatóság információs rendszeréhez, elhagyva a nemzetközi közúti fuvarozóknak nyújtott költséges vámügynöki szolgáltatásokat.

Változott a német KRESZ

Németországban 2020. április 28-án léptek életbe azok a változások, melyek a német közúti közlekedési szabályozást módosítják. Az új szabályok elsősorban a kerékpárosok és a gépjárművek viszonyrendszerét érintik, és a „gyengébbeket” védik.

Galileo „zöld sáv” app — segítsen tesztelni az EU új határfigyelő alkalmazását!

Tisztelt Tagjaink!

Amint arról az MKFE is hírt adott, az Európai Bizottság márciusban közleményt adott ki — többek között — a tagállamok által kijelölendő „zöld sávos határátkelőkkel”  kapcsolatos intézkedések végrehajtásáról. Az  Európai GNSS Ügynökség (GSA) ennek nyomán kifejlesztett egy Galileo Green Lane elnevezésű mobil alkalmazást, amely 187 európai határátkelőhely várakozási idejéről hivatott valós idejű tájékoztatást nyújtani.

Májusi közlekedési korlátozások Európában (frissített tábla) — 2020

Az alábbi linkről letölthető az európai országokra vonatkozó 2020. májusi „Közlekedési korlátozások” táblázat. A májusra vonatkozó korlátozási táblázat április végi feltöltésekor még az áprilisi táblázat volt látható a link megnyitásakor. Ezt sürgősen javítottuk, immáron a májusi lista érhető el. FONTOS! Időközben több állam is feloldotta a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozást, és lazított a vezetési és pihenőidők korlátain. Ezeket a változásokat országonként mindig frissítjük, híroldalunkra tanácsos időről időre visszalátogatni!

A közúti fuvarozás körülményeinek javítása elengedhetetlen a koronavírus idején!

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságának (TRAN) mai ülésén részt vett Adina Valean közlekedési biztos. Deli Andor fideszes EP-képviselő az ülésen felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus és a zöld átállás által megváltozott körülmények miatt kiemelten fontos a fuvarozási piac védelmének biztosítása, ehhez pedig a szabályok felülvizsgálata szükséges. Deli Andor európai parlamenti képviselő közleménye.

1. oldal / 154

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.