Ma Olivér napja van.

Külföldi hírek

Javultak az útviszonyok Ausztriában

Csütörtök délre jelentősen javultak a közlekedési feltételek Ausztriában, miután a november 12-13-án lehullott havat a közútkezelő gépei több útról is teljesen elkotorták. A hólánc-kötelezettséggel érintett utak száma is csökkent.

Káoszt okozott az első hó Ausztriában

Ausztria több tartományában is fennakadásokat okozott a hirtelenül jött tél. A havazás 2019. november 12-13-án számtalan helyen áramkimaradást és közlekedési gondokat idézett elő. A legrosszabb a helyzet Karintia, Tirol és Salzburg tartományokban, ahol a közlekedők előrejutását az útra dőlt fák is akadályozzák. Ausztria-szerte csakis hólánccal szabad közlekedni.

Történelmi özönvíz pusztít Velencében

Főként a turistabusszal Velencébe tartó vállalkozásoknak fontos tudnivaló, hogy a napok óta tartó kiadós esőzések miatt 2019. november 13-ra virradó éjszaka özönvíz öntötte el Velencét. Az észak-olasz városból érkező szerdai jelentések szerint akadozik a telefonösszeköttetés, az iskolákat és óvodákat bezárták, a máskor szárazon járható utcákon most egy-másfél méteres víz hömpölyög.

Adventi buszos engedélyek Bécsben — 2019

A magyarok körében igen népszerű a bécsi adventi vásár csoportos, turistabuszos látogatása. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan (a zsúfoltság elkerülése érdekében) Bécsben a karácsony előtti négy szombaton (2019. november 30., december 7., 14. és 21.) csak előre meghatározott számú autóbusz behajtását engedélyezik Bécs egyes kerületei. A korlátozás minden különjárati buszra vonatkozik.

1. oldal / 143

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.