Ma Máté, Mirella napja van.

Külföldi hírek

Leszavazta a  Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága (TRAN) a Mobilitási Csomag újratárgyalásának lehetőségét

,,Újra vereséget szenvedett a józan ész az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságába (TRAN), mikor a képviselők többsége leszavazta a Mobilitási Csomag újratárgyalásának lehetőségét. Mi azonban nem adjuk fel és a végsőkig küzdeni fogunk, számunkra mindig a magyar fuvarozók érdeke az első” - mondta el Deli Andor európai parlamenti képviselő a Bizottság ülése után. 

Németországban 2020/21 telétől változik a téligumi-kötelezettség

Egy már elfogadott, ám csak 2020. július 1-jétől hatályos német jogszabálymódosítás értelmében (a gyakorlatban tehát 2020/21 telétől) Németország útjain a buszok és tehergépjárművek kormányzott tengelyeinek kerekein is kötelező lesz a téli gumi használata téli útviszonyok esetén (havas, jeges úttest). Az elkövetkezendő egy évet a német jogalkotók és ellenőrző hatóságok a busz- és tehergépjármű-üzembentartó vállalkozások felkészülésére szánják.

Csehország: bővebb tájékoztató az új útdíjrendszerről

Mint augusztus elején beszámoltunk róla, 2019. december 1-jétől a „Czechtoll” nevű új útdíjfizetési rendszer váltja a hagyományos szisztémát Csehországban. A busz- és tehergépjármű-üzembentartóknak az ősz folyamán át kell állniuk az új, s egyben jóval korszerűbb rendszerre. A szolgáltató szeptember első napjaiban közzétette magyar nyelvű tájékoztatóját.

Heves esőzések, rossz útviszonyok Barcelonánál

A 2019. szeptember 9-10-re (hétfőre és keddre) várható rendkívül heves esőzések és viharok miatt legmagasabb szintű, azaz vörös meteorológiai riasztást adott ki Spanyolországban a Nemzeti Meteorológiai Szolgálat a dél-francia határhoz közeli spanyol régiókban.

Brexit-főpróbát tartanak a kamionosoknak a brit-francia határon

Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnésére való felkészülésként a francia hatóságok egyhónapos Brexit-főpróbát tartanak az áruszállítóknak Calais-nál — jelentette be 2019. augusztus 30-án a francia költségvetési miniszter. A napokban 700 új vámtisztviselőt vesznek fel, hogy felkészüljenek a brit uniós tagság megszűnése utáni helyzetre.

Ausztriában valós idejű parkolókereső segíti a kamionosokat

Küldje el fuvarszervevzőjének, gépkocsivezetőinek!

Nagy segítséget nyújthat az osztrák autópályákon közlekedő tehergépjármű-vezetőknek és fuvarszervezőiknek az ausztriai útkezelő (ASFINAG) korszerűsített internetes felülete és letölthető mobilapplikációja, mely — kameraképeken keresztül — valós idejű állapotot mutat az alpesi ország teljes pályahálózatához tartozó kamionparkolók pillanatnyi telítettségéről.

1. oldal / 138

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.