Ma Mária napja van.

Külföldi hírek

Mobilitási csomag – kihirdették a jogszabályokat az EU közlönyében

Húsz nap múlva életbe lépnek a vezetési és pihenőidő változásai!

Tisztelt Tagjaink! A mai napon (2020. július 31.), a csomag jogszabályainak kihirdetésével egyidejűleg az MKFE útjára indítja  tematikus, mobilitási csomag információs oldalát». Célunk, hogy az elkövetkező hónapokban-években egyre bővülő tartalommal, egy helyen megtalálják itt az összes kapcsolódó jogszabályt, hírt és információt. Mind az aktuálisakat, mind a régebbieket. Törekszünk a magyar nyelvű tájékoztatásra, de a nemzetközi vonatkozások és a teljesebb kép nyújtása érdekében idegen nyelvű forrásokat is használni fogunk.

Utasjogi kérdőív buszos vállalkozásoknak

Brüsszelben nemzetközi tanulmány készül arról, hogy az autóbuszos szolgáltatók hogyan alkalmazzák a mindennapokban az utasok jogairól szóló jogszabályi rendelkezéseket, és a vállalkozóknak milyen meglátásaik, tapasztalataik vannak ennek gyakorlati megvalósíthatóságáról. Ezt készíti elő az a kérdőív, melyet buszos szolgáltatóknak állítottak össze, hogy a vonatkozó EU-s rendelet módosításánál a jogalkotók a vállalkozók véleményét is figyelembe tudják venni.

Nyári kiegészítő korlátozások Ausztriában 2020 (pontosítás)

EMLÉKEZTETŐ — A hétvégén az Egyesületünkhöz érkezett tájékoztatás szerint Ausztria a megszokott július eleji indítás helyett 2020. július 25-jétől életbe léptette a nyári kiegészítő korlátozásokat, amelyek augusztus 29-ig minden szombati napon korlátozzák a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó nehéz-tehergépjárművek forgalmát az alábbiak szerint.

Juh- és szarvasmarha-szállítási tilalom Törökország felé

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár döntése értelmében — a nyári hőség miatt — 2020. július 20-tól bizonytalan ideig tilos juhok vagy szarvasmarhák szállítása Magyarországról Bulgárián keresztül Törökországba vagy azon túli területre. Csupán a klimatizált rakterű járművek élveznek mentességet.

Összesített kamionstop-mentességek a Covid-19 járvány ideje alatt az EU-ban

A koronavírus terjedése miatt előállt járványhelyzet ideje alatt számos ország (egymástól függetlenül) feloldotta a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozást, illetve — a járvány lecsengésével párhuzamosan — folyamatosan állítják vissza a kötelező kamionstopot. Időről időre frissített táblázatunkban ezt kísérheti figyelemmel.

Az EP elfogadta a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályokat

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén csütörtökön elfogadta, és ezzel a kihirdetésüket követően nem sokkal érvénybe lépnek az uniós közúti szállítási ágazat reformját célzó, a járművezetők munkakörülményeire, a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályok - közölte az uniós parlament csütörtökön.

1. oldal / 156

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.