Ma Zalán napja van.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett 2020. március 11-én 15:00 órától. Magyarország is visszaállította az ideiglenes határellenőrzést. A határátlépéskor mindenki számára egészségügyi ellenőrzést tartanak. Ez vonatkozik az áruszállítást végző hivatásos gépkocsivezetőkre is. Az egészséges gépkocsivezetők további intézkedés nélkül beléphetnek az országba, és a vezetési és pihenőidő szabályok betartásával bármikor felvehetik a munkát. A jelenleg érvényben lévő kijárási korlátozásra vonatkozó magatartási szabályainak betartás, és a munkavégzés során előírt védőfelszerelések használata kötelező!


AZ ALÁBBI LINKEN ÉRHETŐ EL A HIVATALOS, MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ÁLTAL ÜZEMELTETETT KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ OLDAL: koronavirus.gov.hu Cikkünk folyamatosan frissül!


Noha a kijárási korlátozás szabályok szerint a munkába járáshoz nincs szükség munkáltatói igazolásra, mert ennek lehetősége az az Operatív Törzs tájékoztatása szerint a kormányrendelet után is adott, az alábbi dokumentum kitöltése célszerű és erősen ajánlott a gépkocsivezetők részére, mert a határátlépéskor kérhetik!

MŰKÖDŐ MAGYAR HATÁRÁLLOMÁSOK ÉS TRANZITÚTVONALAK TÉRKÉPE>>
A fenti linken folyamatos frissül az éppen nyitva lévő határátkelőhelyek listája. A kis ikonokra kattintás ad információt arra vonatkozóan, hogy mely határátkelő helyeken közlekedhet a teherforgalom és milyen korlátozásokkal. A tranzitban közlekedő járművek, továbbra is csak a tranzitra kijelölt útvonalakat használhatják. (forrás:police.hu)

⇓ FRISSÜLŐ HÍRFOLYAM ⇓

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKFE weboldalán és egyéb információs felületein közölt hírek és adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!

Magyarország
március 29., vasárnap, 22:35
Általános, egyszeri karanténfeloldást kér az MKFE az Országos Tisztifőorvostól! Továbbra is nagy számban vannak karanténban olyan gépkocsivezetők, akik vagy a március 27-ét megelőző időszakban, vagy a március 27-e és március 28-a közötti 24 órában kaptak karanténra felszólító határozatot, azonban magukat munkára alkalmas állapotúnak, tünetmentesnek ítélik, továbbá erről ugyanígy nyilatkozik munkaadójuk is. Mivel az elmúlt napok zavaros helyzetet teremtettek a karanténfeloldás korábban kialakított eljárásrendjében is, az MKFE arra kéri Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy egyszeri, általános határozattal, vagy erről szóló hivatalos közleménnyel engedélyezze minden jelenleg karanténban lévő gépkocsivezetőnk részére a munka felvételét. A Tisztifőorvos válaszáról azonnal tájékoztatjuk Tagjainkat.
A Tisztifőorvosnak megküldött levelet IDE>> kattintva olvashatja.

március 28., szombat, 23:46
Karantén feloldási szabályok!
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy megérkezett az ITM válasza a március 28-án 00:00 óra előtt hatósági házi karanténba küldött hivatásos gépjárművezetők munkába állásának szabályairól.
Az ITM tájékoztatása szerint a ma délelőtt kihirdetett karanténmentes beléptetési eljárás ellenére a korábban karanténba küldött gépkocsivezetőknél nem oldódik fel automatikusan a hatósági izoláció. A munkavégzés céljából azonban a lakóhely elhagyható, aki hatósági karanténban van, annak továbbra is a korábbi gyakorlatnak megfelelően be kell jelentenie a lakóhely szerint illetékes megyei vagy járási járványügyi hatóság felé, hogy a karantént munkavégzési indokkal elhagyja. Ennek a feltétele a tünetmentesség, és az, hogy a gépkocsivezető munkára alkalmas állapotban van, amiről a munkaadója is nyilatkozik. A karantént elhagyva a gépkocsivezető a járművel a kijelölt tranzitútvonalon közlekedhet. A határon történő újabb belépéskor már mindenkire a ma, illetve a jövőben esetleg kihirdetett szabályok vonatkoznak.

A bejelentéshez továbbra is használható a munkafelvételi nyilatkozat, amely letölthető INNEN>>

A MEGYEI/JÁRÁSI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI (JÁRVÁNYÜGYI) HATÓSÁGOK LISTÁJA>>

Az ITM egyben azt is jelezte, hogy a fertőzött területek között jelenleg már nincs különbség, a határon visszafelé minden belépőt egészségügyi vizsgálat alá vonnak, függetlenül attól, hogy mely országból érkezik haza a gépkocsivezető. Kijelölt karanténba azoknak kell menniük, akikkel szemben megállapítják a COVID-19 vírusfertőzés gyanúját.


MAGYARORSZÁG
További hírek Magyarországról ITT>OLASZORSZÁG
További hírek Olaszországról ITT>AUSZTRIA
További hírek Ausztriáról ITT>


  
SZLOVÉNIA, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA
További hírek Szlovéniáról, Horvátországról és Szerbiáról ITT>SZLOVÁKIA, CSEHORSZÁG
További hírek Szlovákiáról és Csehországról ITT>


 
NÉMETORSZÁG, BELGIUM, LUXEMBURG, SVÁJC
További hírek Németországról, Belgiumról, Luxemburgról, Svájcról ITT>>


 
SPANYOLORSZÁG, PORTUGÁLIA, FRANCIAORSZÁG
További hírek Spanyolországról, Portugáliáról és Franciaországról ITT>


   
OROSZORSZÁG, UKRAJNA, FEHÉROROSZORSZÁG
További hírek Oroszországról, Ukrajnáról és Fehéroroszországról ITT>


 
ÉSZTORSZÁG, LETTORSZÁG, LITVÁNIA
További hírek Észtországról, Lettországról és Litvániáról ITT>LENGYELORSZÁG
További hírek Lengyelországból ITT>TÖRÖKORSZÁG
További hírek Törökországból ITT>EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
További hírek az Egyesült Királyságból ITT>


 
DÁNIA, SVÉDORSZÁG, NORVÉGIA, FINNORSZÁG
További hírek: Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország ITT>


  
ROMÁNIA, BULGÁRIA, MOLDÁVIA, GÖRÖGORSZÁG, ALBÁNIA
További hírek: Románia, Bulgária, Moldávia, Görögország, Albánia ITT>EURÓPAI UNIÓ - BRÜSSZEL

További hírek: Európai Unió - Brüsszel ITT>>


   
ÜZBEGISZTÁN, KAZAHSZTÁN, TÜRKMENISZTÁN, AZERBAJDZSÁN, GRÚZIA, MONGÓLIA
További hírek Üzbegisztánról, Kazahsztánról, Türkmenisztánról, Azerbajdzsánról, Grúziáról, Mongóliáról ITT>>FORGALMI TÉRKÉPEK

FORGALMI TÉRKÉPEK — A koronavírus miatt elrendelt forgalomkorlátozásoknál is hasznos támasz lehet a fuvarszervezőknek az egyes európai országok pillanatnyi közlekedési helyzetét mutató interaktív, online  térképtárunk » .
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.