Ma Alfonz napja van.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jén 00:00 órától a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el 2020. december 1-jéig. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. Személyforgalomban (további intézkedésig) fő szabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a személyforgalomban utazó magyar állampolgároknak pedig 10 napos házi karantént kell letölteniük (a korábbi 14 helyett), vagy két negatív teszteredeményt kell készíttetniük Magyarországon. Részletek a lenti hírfolyamunkban.

 Június 1-jétől Magyarországon visszaálltak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai! Magyarországon a június 27-28-i hétvégén visszaállt a hétvégi és ünnepnapi kamionstop rendje!

A hivatalos kormányzati tájékoztatókat a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!


A fenti linken folyamatos frissül a határátkelőhelyek listája. A kis ikonokra való kattintás ad információt arról, hogy mely határátkelőhelyeken haladhat a forgalom, és milyen feltételekkel.

munkáltatói igazolás (kitölthető formanyomtatvány elérhető innen)

AZ ANNEX3 (EU-S BELSŐ HATÁROK ÁTLÉPÉSÉHEZ) AJÁNLOTT MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS LETÖLTHETŐ:
magyarul
      angolul        németül      más nyelveken

KÜLFÖLDI GÉPKOCSIVEZETŐK SZEMÉLYFORGALOMBAN TÖRTÉNŐ HATÁRÁTLÉPÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ÜGYINTÉZÉS INDÍTÁSA »


OIF TÁJÉKOZTATÓ OKMÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGI IDEJÉRŐL »

OIF ÜGYFÉLFOGADÁS 2020. JÚNIUS 15-TŐL
»


⇓ FRISSÜLŐ HÍRFOLYAM ⇓

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKFE weboldalán és egyéb információs felületein közölt hírek és adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!


Magyarország

MAGYARORSZÁGON a június 27-28-i hétvégén visszaállt a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás (kamionstop) rendje!


október 30., péntek, 11:45
Magyarország: a 2020. október 29-i Magyar Közlönyben a kormány a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020 (VIII. 30.) Korm. rendelet hatályát 2020. december 1-jéig meghosszabbította. A szabályok ennek értelmében változatlanok maradnak november végéig.

október 28., szerda, 11:00
Magyarország: új karanténszabályok léptek életbe 2020. október 28-tól.

A Magyarország területén karantén letöltésére kötelezett beutazót a magyar határról azonnal a kijelölt házi karanténba küldi a rendőrség. A karantén idejére kötelezővé vált a karanténszoftver használata is, ha az illetőnek erre alkalmas készüléke van (Android alapú okoskészülék). A szoftverrel a hatóság egyértelműen nyomon követheti, hogy a karanténkötelezett elhagyta-e a lakását. A szabály megszegőire is szigorúbb bírság vár: egy nap alatt akár öt alkalommal is kiróható pénzbírság, mely naponként 600 ezer forint is lehet. Az új szabályozás (2020. évi CIV. tv.) a Magyar Közlöny október 27-i számában jelent meg, és október 28-tól hatályos. A karanténkötelezettség azonban továbbra sem vonatkozik a teherforgalomban közlekedő (tünetmentes) hivatásos gépjárművezetőkre. Azok a sofőrök, akik személyforgalomban szeretnének határt lépni, mindenképpen tartsák maguknál a munkáltató igazolását vagy az Annex-III elnevezésű, több nyelven letölthető európai formanyomtatványt! Összefoglaló (koronavirus.gov.hu) »

október 1., csütörtök, 09:30
Magyarország: a 2020. szeptember 30-án közzétett Magyar Közlönyben a Kormány a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020 (VIII. 30.) Korm. rendelet hatályát 2020. november 1-jéig meghosszabbította. A szabályok ennek értelmében változatlanok maradnak október végéig.

szeptember 23., szerda, 12:10
Magyarország: a kormány 2020. szeptember 21-i hatállyal 14 napról 10 napra csökkentette a járványügyi karantén időtartamát. Magyarországra személyforgalomban érkező tünetmentes magyar állampolgároknál tehát már csak tíz napra rendelik el a hatósági házi karantént vagy a kijelölt karantént. Külföldi állampolgárok Magyarország területére személyforgalomban kizárólag az illetékes rendőrkapitányság által kiadott engedéllyel léphetnek be, és tünetmentesség esetén velük szemben is tíznapos karantént alkalmaznak. Részletek »

szeptember 23., szerda, 12:00
Magyarország: két kishatárt nyitottak meg osztrák-magyar kétoldalú személyforgalomban. Pornóapáti–Bildein reggel 06:00 és este 19:00 óra között használható, az Ágfalva–Schatterdorf közötti átkelőt pedig reggel 08:00 – 10:00 és délután 14:00-16:00 óra között használhatják a közlekedők kétoldalú személyforgalomban. Részletesen »

szeptember 8., kedd, 17:00
Magyarország: kedd déli értesüléseink szerint újabb két határátkelőt nyitottak meg a kétoldalú teherforgalom előtt magyar-szlovák viszonylatban:

        • Bánréve (SK-H): csak a két szomszédos ország között engedélyezett a teherforgalom. Tranzitálni itt nem lehet.

        • Tornanádaska (SK-H): csak a két szomszédos ország között engedélyezett a teherforgalom. Tranzitálni itt nem lehet.

szeptember 7., hétfő, 10:09
Magyarország: a Kormány 422/2020. (IX. 4.) Korm. rendelettel az érdekképviseletek kérésének megfelelően módosította a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 (VIII. 30.) korm. rend. A módosítás értelmébenMagyarország területére korlátozás nélkül beléphet:

• a magyar állampolgár, ha külföldről érkezik, és hitelt érdemlően igazolni tudja, hogy a kiutazás célja üzleti vagy gazdasági célú tevékenység folytatása (pl. személyforgalomban hazatérő hivatásos gépjárművezetők)

• a nem magyar állampolgár, ha hitelt érdemlően igazolni tudja, hogy a beutazás célja üzleti vagy gazdasági célú tevékenység folytatása (pl. hivatásos gépjárművezetők, akik beutazásának célja a munkafelvétel Magyarország területén)

Az igazolásra alkalmas dokumentumok:

munkaszerződés (magyar vagy angol nyelven)
munkáltatói igazolás (kitölthető formanyomtatvány elérhető innen)

szeptember 4., péntek, 12:48
Magyarország: a határátlépés meggyorsítása érdekében a rendőrség – a szeptember 1-i állapothoz képest – újabb határátkelőket nyit meg 2020. szeptember 5-én (szombaton) hajnali 05:00 órától. Ezek főként a személyforgalomban és kétoldalú teherforgalmi viszonylatban közlekedőknek jelentenek könnyebbséget. Részletek: (police.hu) »

szeptember 2., szerda, 11:51
Magyarország: Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto határátkelőhely nyitva van kétoldalú teherforgalom Magyarország és Szlovákia viszonylatában. Trantizálni azonban nem lehet.

szeptember 1., kedd, 13:00
Magyarország: egyes határátkelőkön korlátozzák a teherforgalmat. Magyar teherforgalmi határhelyzet szeptember 1-jén:

Kedd déli értesüléseink szerint hazánkban a tranzit-teherforgalom a tavasszal kijelölt és rendszeresített tranzitútvonalakon és határátkelőkön zavartalanul folyik, illetve még néhány határátkelő a megyei rendőri szervek saját belátása szerint ezen felül nyitva van. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től kapott kedd déli tájékoztatás szerint szeptember 1-jén 00:00 órától (az augusztus 31-i állapothoz képest) az alábbi határátkelőkön rendeltek el korlátozásokat:

      • Rédics (SLO-H): csak a két szomszédos ország között engedélyezett a teherforgalom. Tranzitálni itt nem lehet.

      • Rábafüzes (A-H): csak a két szomszédos ország között engedélyezett a teherforgalom. Tranzitálni itt nem lehet.

      • Vámosszabadi (SK-H): teljes határzár teherforgalomban

      • Sátoraljaújhely (SK-H): teljes határzár teherforgalomban

      • Drávaszabolcs (HR-H): teljes határzár teherforgalomban

      • Barcs (HR-H): csak a két szomszédos ország között engedélyezett a teherforgalom. Tranzitálni itt nem lehet.

Híroldalunk időről időre frissül. Látogasson vissza, figyelje híradásainkat és a rendőrség közleményeit!

augusztus 31., hétfő, 11:45
Magyarország: szeptember 1-jétől új korlátozások lépnek hatályba Magyarországon

A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jén 00:00 órától a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el.

Az alkalmazandó jogszabály: 408/2020 (VIII. 30.) korm. rend.

TEHERFORGALOM: A jogszabály nem vonatkozik a teherforgalomban közlekedőkre. A teherforgalom zavartalanul haladhat a határátkelőhelyeken, de az elmúlt hónapok gyakorlata alapján megnövekedett határvárakozási idővel kell számolni. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell.MAGYARORSZÁG
További hírek Magyarországról ITT »OLASZORSZÁG
További hírek Olaszországról ITT »AUSZTRIA
További hírek Ausztriáról ITT »


  
SZLOVÉNIA, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA, MONTENEGRÓ
További hírek Szlovéniáról, Horvátországról, Szerbiáról és Montenegróról ITT »SZLOVÁKIA, CSEHORSZÁG
További hírek Szlovákiáról és Csehországról ITT »


 
NÉMETORSZÁG, BELGIUM, LUXEMBURG, SVÁJC
További hírek Németországról, Belgiumról, Luxemburgról, Svájcról ITT »


 
SPANYOLORSZÁG, PORTUGÁLIA, FRANCIAORSZÁG
További hírek Spanyolországról, Portugáliáról és Franciaországról ITT »


   
OROSZORSZÁG, UKRAJNA, FEHÉROROSZORSZÁG
További hírek Oroszországról, Ukrajnáról és Fehéroroszországról ITT »


 
ÉSZTORSZÁG, LETTORSZÁG, LITVÁNIA
További hírek Észtországról, Lettországról és Litvániáról ITT »LENGYELORSZÁG
További hírek Lengyelországból ITT »TÖRÖKORSZÁG
További hírek Törökországból ITT »EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
További hírek az Egyesült Királyságból ITT »


 
DÁNIA, SVÉDORSZÁG, NORVÉGIA, FINNORSZÁG
További hírek: Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország ITT »


  
ROMÁNIA, BULGÁRIA, MOLDÁVIA, GÖRÖGORSZÁG, ALBÁNIA, MACEDÓNIA
További hírek: Románia, Bulgária, Moldávia, Görögország, Albánia, Macedónia ITT »EURÓPAI UNIÓ - BRÜSSZEL

További hírek: Európai Unió - Brüsszel ITT »


   
ÜZBEGISZTÁN, KAZAHSZTÁN, TÜRKMENISZTÁN, AZERBAJDZSÁN, GRÚZ, KIRGÍZ, MONGÓLIA
További hírek Üzbegisztánról, Kazahsztánról, Türkmenisztánról, Azerbajdzsánról, Grúziáról, Mongóliáról ITT »FORGALMI TÉRKÉPEK

FORGALMI TÉRKÉPEK — A koronavírus miatt elrendelt forgalomkorlátozásoknál is hasznos támasz lehet a fuvarszervezőknek az egyes európai országok pillanatnyi közlekedési helyzetét mutató interaktív, online  térképtárunk » .

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.