Ma Mária napja van.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


2020. június 18-án 00:00 órakor véget ért a veszélyhelyzet, melyet a magyar kormány még március 11-én rendelt el. Az EU tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, norvég és izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére, és a magyar állampolgárok is mentesülnek a karantén-kötelezettség alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás  a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell.

 Figyelem! Június 1-jétől Magyarországon visszaálltak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai!

Magyarországon a június 27-28-i hétvégén visszaáll a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás (kamionstop) rendje!

A hivatalos tájékoztatókat változatlanul a koronavirus.gov.hu oldalon teszik közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!


A fenti linken folyamatos frissül a határátkelőhelyek listája. A kis ikonokra való kattintás ad információt arról, hogy mely határátkelőhelyeken haladhat a forgalom, és milyen feltételekkel.

AZ ANNEX3 (EU-S BELSŐ HATÁROK ÁTLÉPÉSÉHEZ) AJÁNLOTT MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS LETÖLTHETŐ INNEN »

HARMADIK ORSZÁGOS GÉPKOCSIVEZETŐK SZEMÉLYFORGALOMBAN TÖRTÉNŐ HATÁRÁTLÉPÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ÜGYINTÉZÉS INDÍTÁSA »

Beutazási feltételek személyforgalomban a szomszédos országokból (ORFK tájékoztató) »

KAMIONSTOP FELOLDÁSOK az EU egyes országaiban (összesítés) »

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK listája »

OIF TÁJÉKOZTATÓ OKMÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGI IDEJÉRŐL »

OIF ÜGYFÉLFOGADÁS 2020. JÚNIUS 15-TŐL
»


⇓ FRISSÜLŐ HÍRFOLYAM ⇓

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKFE weboldalán és egyéb információs felületein közölt hírek és adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!


Magyarország

MAGYARORSZÁGON a június 27-28-i hétvégén visszaállt a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás (kamionstop) rendje!


augusztus 07., péntek, 16:10
 Magyarország: az európai országok besorolása az Operatív Törzs tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából (2020. augusztus 7-i állapot):


Előzmények:
2020. július 18-i állapot»
2020. július 13-i állapot»


július 14., kedd, 10:26
 Magyarország A 2020. július 15-től hatályos 341/2020. (VII. 12.) Korm. rendelet a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól »
A rendelet hatálya nem terjed ki a teherforgalomban történő határátlépésre. A személyforgalomban belépő magyar gépkocsivezetőkre a rendelet 3. paragrafusa szerinti eljárásrend, a személyforgalomban belépő külföldi állampolgárságú gépkocsivezetőkre pedig a 4. paragrafus vonatkozik. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendelet 7.§ (2) e) bekezdése szerint továbbra is él a különös méltányossági okkal kérvényezhető felmentés a karanténszabályok és a belépési tilalom alól, amelyet az ORFK weboldalán erre a célra létrehozott »  felületen (Államhatáron történő beutazáshoz méltányossági kérelem) lehet kezdeményezni.

június 19., péntek, 10:35
 Magyarország: a 2020. június 27-28-i hétvégén már ismét visszaáll a kamionstop megszokott rendje Magyarországon, mert a járványügyi intézkedések nem indokolják a közlekedési korlátozás fenntartását – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A szaktárca közleményében kiemeli: az előttünk álló, június 20-21-i hétvége lesz az utolsó olyan hétvége, amikor a nehéz-tehergépjárművek vezetői szabadon közlekedhetnek a hazai utakon. A minisztérium közleménye »

június 18., csütörtök, 16:00
 Magyarország: 2020. június 18-án 00:00 órakor véget ért a veszélyhelyzet, melyet a magyar kormány még március 11-én rendelt el. Az EU tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, norvég és izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére, és a magyar állampolgárok is mentesülnek a karantén-kötelezettség alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével (az ORFK által közzétett szabályok szerint) zavartalan. További intézkedésig a tranzitban közlekedő tehergépjárművek tranzitútvonalaira vonatkozó szabályok is megszűntek. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket azonban továbbra használni kell.

június 17., szerda, 11:00
 Magyarország: 2020. június 17-én (szerdán) 00:00 órától személyforgalomban karantén-kötelezettség nélkül léphetnek magyar állampolgárok Románia területére, és a román állampolgárok is szabadon jöhetnek Magyarországra. Ezzel nyolcra bővült azon országok köre, melyekkel hazánk a személyforgalmat illetően kölcsönös megállapodást kötött. Részletek »

június 8., hétfő, 11:50
 Magyarország: 2020. június 7-én (vasárnap) reggel 08:00 órától szabadon, azaz karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be személyforgalomban Magyarországra a német állampolgárok, és az onnan hazatérő magyaroknak sem kell hatósági házi karanténba vonulniuk. Magyarország ezáltal már hat országgal kötött kölcsönös megállapodást a személyek be- és kiutazásáról. Részletek »

június 5., péntek, 14:45
Magyarország: 2020. június 5-én (pénteken) reggel 08:00 órától szabadon, azaz karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be személyforgalomban Magyarországra az osztrák, cseh és szlovák állampolgárok, és a felsorolt országok területéről hazatérő magyaroknak sem kell hatósági házi karanténba vonulniuk. Részletek »

május 27., szerda, 11:00
Magyarország: az ITM tájékoztatása szerint június 1-jétől Magyarországon visszaállnak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai!

Magyarország más uniós tagállamokhoz hasonlóan több, mint két hónapon át, március végétől május végéig biztosított átmeneti kivételeket a vezetési- és pihenőidő szabályok alól.

Közleményben Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „A közúti fuvarozó vállalkozások és különösen a járművezetők rengeteget tettek azért, hogy az áruellátás a veszélyhelyzetben is folyamatos, biztonságos legyen. Munkájuknak köszönhető, hogy a magyar családok a legszigorúbb korlátozások idején is lényegében zavartalanul juthattak hozzá a napi fogyasztási cikkekhez, gyógyszerekhez. A kormány minden lehetséges eszközzel igyekezett megkönnyíteni a szállítási feladatok teljesítését, de az eredményes védekezés nyomán a járványhelyzet alakulása egyre kevesebb rendkívüli intézkedést indokol.” Forrás: koronavirus.gov.hu.MAGYARORSZÁG
További hírek Magyarországról ITT »OLASZORSZÁG
További hírek Olaszországról ITT »AUSZTRIA
További hírek Ausztriáról ITT »


  
SZLOVÉNIA, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA, MONTENEGRÓ
További hírek Szlovéniáról, Horvátországról, Szerbiáról és Montenegróról ITT »SZLOVÁKIA, CSEHORSZÁG
További hírek Szlovákiáról és Csehországról ITT »


 
NÉMETORSZÁG, BELGIUM, LUXEMBURG, SVÁJC
További hírek Németországról, Belgiumról, Luxemburgról, Svájcról ITT »


 
SPANYOLORSZÁG, PORTUGÁLIA, FRANCIAORSZÁG
További hírek Spanyolországról, Portugáliáról és Franciaországról ITT »


   
OROSZORSZÁG, UKRAJNA, FEHÉROROSZORSZÁG
További hírek Oroszországról, Ukrajnáról és Fehéroroszországról ITT »


 
ÉSZTORSZÁG, LETTORSZÁG, LITVÁNIA
További hírek Észtországról, Lettországról és Litvániáról ITT »LENGYELORSZÁG
További hírek Lengyelországból ITT »TÖRÖKORSZÁG
További hírek Törökországból ITT »EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
További hírek az Egyesült Királyságból ITT »


 
DÁNIA, SVÉDORSZÁG, NORVÉGIA, FINNORSZÁG
További hírek: Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország ITT »


  
ROMÁNIA, BULGÁRIA, MOLDÁVIA, GÖRÖGORSZÁG, ALBÁNIA, MACEDÓNIA
További hírek: Románia, Bulgária, Moldávia, Görögország, Albánia, Macedónia ITT »EURÓPAI UNIÓ - BRÜSSZEL

További hírek: Európai Unió - Brüsszel ITT »


   
ÜZBEGISZTÁN, KAZAHSZTÁN, TÜRKMENISZTÁN, AZERBAJDZSÁN, GRÚZ, KIRGÍZ, MONGÓLIA
További hírek Üzbegisztánról, Kazahsztánról, Türkmenisztánról, Azerbajdzsánról, Grúziáról, Mongóliáról ITT »FORGALMI TÉRKÉPEK

FORGALMI TÉRKÉPEK — A koronavírus miatt elrendelt forgalomkorlátozásoknál is hasznos támasz lehet a fuvarszervezőknek az egyes európai országok pillanatnyi közlekedési helyzetét mutató interaktív, online  térképtárunk » .
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.