Ma Cintia, Norbert napja van.

Koronavírus: minden tudnivaló egy helyen (frissül!)

Az egyes országokra vonatkozó, országokra vagy országcsoportokba rendezett, folyamatosan frissülő  információkért görgessen lejjebb vagy kattintson az Önt érdeklő ország zászlajára!


A magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett 2020. március 11-én 15:00 órától. Magyarország is visszaállította az ideiglenes határellenőrzést. A határátlépéskor mindenki számára egészségügyi ellenőrzést tartanak. Ez vonatkozik az áruszállítást végző hivatásos gépkocsivezetőkre is. Az egészséges gépkocsivezetők további intézkedés nélkül beléphetnek az országba, és a vezetési és pihenőidő szabályok betartásával bármikor felvehetik a munkát. A jelenleg érvényben lévő kijárási korlátozásra vonatkozó magatartási szabályainak betartás, és a munkavégzés során előírt védőfelszerelések használata kötelező!

 Figyelem! Június 1-jétől Magyarországon visszaállnak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai! 

Hétvégi és ünnepnapi kamionstop továbbra sincs Magyarországon.

AZ ALÁBBI LINKEN ÉRHETŐ EL A HIVATALOS, MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ÁLTAL ÜZEMELTETETT KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ OLDAL: koronavirus.gov.hu

Cikkünk folyamatosan frissül!


A fenti linken folyamatos frissül az éppen nyitva lévő határátkelőhelyek listája. A kis ikonokra kattintás ad információt arra vonatkozóan, hogy mely határátkelő helyeken közlekedhet a teherforgalom és milyen korlátozásokkal. A tranzitban közlekedő járművek, továbbra is csak a tranzitra kijelölt útvonalakat használhatják. (forrás:police.hu)

GÉPKOCSIVEZETŐK SZEMÉLYFORGALOMBAN TÖRTÉNŐ HATÁRÁTLÉPÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ÜGYINTÉZÉS INDÍTÁSA »
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK a szomszédos országokból Magyarországra (folyamatosan frissítve!) »
KAMIONSTOP FELOLDÁSOK az EU egyes országaiban (összesítés) »
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK listája »
Megyei és járási JÁRVÁNYÜGYI HATÓSÁGOK listája »


⇓ FRISSÜLŐ HÍRFOLYAM ⇓

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKFE weboldalán és egyéb információs felületein közölt hírek és adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!

Magyarország

MAGYARORSZÁGON a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás (kamionstop) visszavonásig fel van oldva, így a pünkösdi hosszú hétvégén is szabadon közlekedhetnek a tehergépjárművek.
Figyelje híradásainkat!


június 5., péntek, 14:45

Magyarország: 2020. június 5-én (pénteken) reggel 08:00 órától szabadon, azaz karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be személyforgalomban Magyarországra az osztrák, cseh és szlovák állampolgárok, és a felsorolt országok területéről hazatérő magyaroknak sem kell hatósági házi karanténba vonulniuk. Részletek »

május 27., szerda, 11:00

Magyarország: az ITM tájékoztatása szerint június 1-jétől Magyarországon visszaállnak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai!

Magyarország más uniós tagállamokhoz hasonlóan több, mint két hónapon át, március végétől május végéig biztosított átmeneti kivételeket a vezetési- és pihenőidő szabályok alól.

Közleményben Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „A közúti fuvarozó vállalkozások és különösen a járművezetők rengeteget tettek azért, hogy az áruellátás a veszélyhelyzetben is folyamatos, biztonságos legyen. Munkájuknak köszönhető, hogy a magyar családok a legszigorúbb korlátozások idején is lényegében zavartalanul juthattak hozzá a napi fogyasztási cikkekhez, gyógyszerekhez. A kormány minden lehetséges eszközzel igyekezett megkönnyíteni a szállítási feladatok teljesítését, de az eredményes védekezés nyomán a járványhelyzet alakulása egyre kevesebb rendkívüli intézkedést indokol.” Forrás: koronavirus.gov.hu.

május 19., kedd, 16:00

Magyarország: 2020. május 18-án (hétfőn) 00:00 órától Budapesten és Pest megyében is feloldották a kijárási korlátozást. A munkába (telephelyre) igyekvő tehergépjármű-vezetőknek nem szükséges igazolniuk, hogy „alapos indokkal” tartózkodnak lakóhelyüktől távol. A kijárási korlátozás vége más vonatkozásban nem érinti az áruszállítást.

április 22., szerda, 16:41
A járványügyi helyzetre tekintettel és a folyamatos áruellátás érdekében továbbra is korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz-tehergépjárművek a hazai utakon, azaz sem április utolsó hétvégéjén, sem a május 1-jei hosszú hétvégén nem lesz kamionstop Magyarországon. A kamionstop feloldásáról rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint a könnyítés visszavonásig lesz érvényben, a vezetési- és pihenőidő szabályokra vonatkozó egyszerűsítések pedig május 31-ig alkalmazhatók.

A vállalkozásvezetők és fuvarszervezők így rugalmasabban szervezhetik munkájukat, és az ország áruellátása is folyamatos lesz. A közlekedési korlátozás hazai feloldását illetően a szakminisztérium húsvét előtti közleménye irányadó, azaz a hazai utakon hétvégeken és ünnepnapokon is minden nehéz-tehergépjármű szabadon közlekedhet emissziós besorolásra való tekintet nélkül. A mentesség visszavonásig érvényes. Tovább a közleményre »

Noha a kijárási korlátozás szabályok szerint a munkába járáshoz nincs szükség munkáltatói igazolásra, mert ennek lehetősége az az Operatív Törzs tájékoztatása szerint a kormányrendelet után is adott, az alábbi dokumentum kitöltése célszerű és erősen ajánlott a gépkocsivezetők részére, mert a határátlépéskor kérhetik!

április 15., szerda, 10:01
 A magyar kormány április 9-én határozatlan időre meghosszabbította a már érvényben lévő kijárási korlátozást, azonban ez az árufuvarozás és személyszállítás terén nem változtat az azt megelőző hét azon joggyakorlatán, melyet a lent is részletezett 81/2020 (IV. 1.) kormányrendelet taglal. Teherforgalomban a tünetmentes gépkocsivezetők az áruszállítást folyamatosan tudják végezni a lentiekben leírt feltételek és óvintézkedések betartásával.

április 2., csütörtök, 14:23
Megjelent a 81/2020. (IV.1.) Korm. rendelet, amely nagyrészt minden, az MKFE által is kezdeményezett, az áruszállításra vonatkozó könnyítést és észszerűsítést tartalmaz. A legfontosabb: a nemzetközi áruszállításban tevékenykedő magyar gépkocsivezetőnek – ha a határon történő belépéskor egészséges és tünetmentes – nincs karantén kötelezettsége, a fuvarfeladatot további intézkedések nélkül, de a járványügyi előírások, és a kijárási korlátozás szabályait betartva folytathatja.


MAGYARORSZÁG
További hírek Magyarországról ITT »OLASZORSZÁG
További hírek Olaszországról ITT »AUSZTRIA
További hírek Ausztriáról ITT »


  
SZLOVÉNIA, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA
További hírek Szlovéniáról, Horvátországról és Szerbiáról ITT »SZLOVÁKIA, CSEHORSZÁG
További hírek Szlovákiáról és Csehországról ITT »


 
NÉMETORSZÁG, BELGIUM, LUXEMBURG, SVÁJC
További hírek Németországról, Belgiumról, Luxemburgról, Svájcról ITT »


 
SPANYOLORSZÁG, PORTUGÁLIA, FRANCIAORSZÁG
További hírek Spanyolországról, Portugáliáról és Franciaországról ITT »


   
OROSZORSZÁG, UKRAJNA, FEHÉROROSZORSZÁG
További hírek Oroszországról, Ukrajnáról és Fehéroroszországról ITT »


 
ÉSZTORSZÁG, LETTORSZÁG, LITVÁNIA
További hírek Észtországról, Lettországról és Litvániáról ITT »LENGYELORSZÁG
További hírek Lengyelországból ITT »TÖRÖKORSZÁG
További hírek Törökországból ITT »EGYESÜLT KIRÁLYSÁG
További hírek az Egyesült Királyságból ITT »


 
DÁNIA, SVÉDORSZÁG, NORVÉGIA, FINNORSZÁG
További hírek: Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország ITT »


  
ROMÁNIA, BULGÁRIA, MOLDÁVIA, GÖRÖGORSZÁG, ALBÁNIA
További hírek: Románia, Bulgária, Moldávia, Görögország, Albánia ITT »EURÓPAI UNIÓ - BRÜSSZEL

További hírek: Európai Unió - Brüsszel ITT »


   
ÜZBEGISZTÁN, KAZAHSZTÁN, TÜRKMENISZTÁN, AZERBAJDZSÁN, GRÚZ, KIRGÍZ, MONGÓLIA
További hírek Üzbegisztánról, Kazahsztánról, Türkmenisztánról, Azerbajdzsánról, Grúziáról, Mongóliáról ITT »FORGALMI TÉRKÉPEK

FORGALMI TÉRKÉPEK — A koronavírus miatt elrendelt forgalomkorlátozásoknál is hasznos támasz lehet a fuvarszervezőknek az egyes európai országok pillanatnyi közlekedési helyzetét mutató interaktív, online  térképtárunk » .
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.